ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

6 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά για αγορά μηχανημάτων

Με 3 πολύ κρίσιμα για τη θεραπεία των ασθενών μηχανήματα προβλέπεται να προμηθευθεί το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού ύψους 6 εκ. ευρώ, ποσό που εντάχθηκε στον σχεδιασμό του νέου Ε.Σ.Π.Α..

Αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το «Μεταξά», αλλά και γενικότερα σε υγειονομικές δομές της Αττικής, η Περιφέρεια έχει προβλέψει ένα σημαντικό κονδύλι στο νέο πρόγραμμα Αττική 2021-2027, για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μεταξύ αυτών και το ποσό των 6 εκ. ευρώ για την προμήθεια τριών κρίσιμων μηχανημάτων στο «Μεταξά».
Σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία συμφώνησε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του απαραίτητου εξοπλισμού στο νοσοκομείο Μεταξά, όπως και σε άλλες δομές υγείας της Αττικής, ο κ. Πατούλης δέχθηκε χθες στο γραφείο του στην Περιφέρεια τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη, τον οποίο ενημέρωσε για τον σχετικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, επισημαίνοντάς του πως για τη Διοίκηση της Περιφέρειας η προάσπιση της υγείας των ασθενών είναι προτεραιότητα.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η Περιφέρεια Αττικής θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει και τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των σχετικών αναγκών στις δομές Υγείας της Αττικής, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Με τη χρηματοδότηση αυτή το Νοσοκομείο «Μεταξά» θα προμηθευτεί 2 Γραμμικούς Επιταχυντές και 1 Αξονικό Εξομοιωτή, για τις ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι η προάσπιση της υγείας των ασθενών, αλλά και η στήριξη τόσο των υγειονομικών δομών της Αττικής όσο και του ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού, με στόχο να διευκολύνουμε το έργο τους. Μάλιστα, όταν μιλάμε για μία ασθένεια σαν τον καρκίνο, η οποία απαιτεί καθημερινό και πολύχρονο αγώνα για την αντιμετώπισή της, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε το άρτιο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό του «Μεταξά», του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας, που είναι ένα από τα πιο αξιόμαχα νοσηλευτικά ιδρύματα, ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά του, υπό την καθοδήγηση του άξιου Διοικητή Χαράλαμπου Τουμπέκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από προσπάθεια, καταφέραμε να εντάξουμε στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος Αττική 2021-2027 ένα σημαντικό κονδύλι για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της Αττικής, μεταξύ αυτών και το σεβαστό ποσό των 6 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του «Μεταξά» με 3 πολύ απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί εκτός από τη συνεννόηση και συμφωνία που είχαμε με τον Διοικητή, κ. Τουμπέκη, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σταυρούλας Αντωνάκου, υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη για την ανάγκη στήριξης των νοσοκομειακών δομών και, βεβαίως, του «Μεταξά», και από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, κατά τη συνάντηση την οποία είχαμε πριν δύο ημέρες. Άρα, προχωρούμε, και νομίζω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά.».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά», κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη συνδρομή και τη στήριξή του στο νοσοκομείο, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η πλήρης αναβάθμιση του νοσοκομείου «Μεταξά» είναι γεγονός μετά την πραγματική ευαισθησία που επέδειξαν ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι σε άλλο επίπεδο και οφείλω να συγχαρώ την Περιφέρεια για τις πρωτοβουλίες της και εκ μέρους των πολιτών της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως και όλων των εργαζομένων και των ασθενών. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους ασθενείς του νοσοκομείου μας πιο ασφαλείς και οι θεραπείες θα είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως αρμόζει στους ασθενείς μας, καθώς με την προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο σχετίζεται με τις πολυήμερες αναμονές ασθενών για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.».

Με τη σειρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μία σημαντική μέρα η σημερινή, και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη, γιατί στην ενότητα του Πειραιά, όπου έχουμε τρία πολύ σημαντικά και κομβικά νοσοκομεία όχι μόνο για την Αττική. αλλά και για όλη τη χώρα. και στα τρία η Περιφέρεια Αττικής έχει συνδράμει. Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, στο οποίο θα συνδράμουμε επί της ουσίας στις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί, όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης, με την ιδιότητά του και ως γιατρός, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών και των συγγενών τους, που δίνουν καθημερινό αγώνα. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη για την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας εκτός από το «Μεταξά», στο Κρατικό Νίκαιας, αλλά και στο Τζάνειο, και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η αγαστή συνεργασία που έχουμε με τον πρώην αυτοδιοικητικό, τον Διοικητή κύριο Χαράλαμπο Τουμπέκη, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.».