ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Ιλίου: «Η βία και πώς θα την εξορίσουμε από τη ζωή μας»

Η βία σε κάθε της μορφή (σχολική, έμφυλη, οπαδική, σωματική, λεκτική ή κοινωνική) και οι τρόποι αντιμετώπισής της ήταν το θέμα συζήτησης του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, ενός θεσμού που καθιέρωσε πρώτος πανελλαδικά ο Δήμος Ιλίου, με σκοπό να ακουστούν οι απόψεις της νέας γενιάς πάνω σε ζητήματα Παιδείας, Δημοκρατίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του Πολυδύναμου Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», του Δήμου Ιλίου, κάθισαν 36 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, οι οποίοι ανέδειξαν το Προεδρείο τους, εκλέγοντας ως Πρόεδρο τον κ. Άγγελο Σιούτη από το 4ο ΓΕ.Λ., και Αντιπρόεδρο την κ. Μαρία Τσαλίκη από το 1ο ΓΕ.Λ. Ιλίου.
Οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν μεταξύ άλλων πως «η βία, σε όλες τις μορφές, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας από μικρή ηλικία, απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει ως σύμμαχο τη σιωπή.». Επίσης, κάνανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχολικό εκφοβισμό, ο οποίος κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα, με απροσδιόριστες συνέπειες. Παράλληλα, οι μαθητές κατέθεσαν μια σειρά από εποικοδομητικές προτάσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στο ψήφισμά τους, όπως για τον διάλογο και την επικοινωνία με γονείς και καθηγητές, με σκοπό τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης, για τη λειτουργία γραμμών S.O.S., με εξειδικευμένο προσωπικό, για την οργάνωση ομάδων διαμεσολάβησης μέσα στο σχολείο, για την επαφή με αρμόδιους φορείς, για τη συμπαράσταση σε μαθητές που υφίστανται την πίεση κ.ά..

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, εξήρε τον ώριμο λόγο, με τον οποίο διατύπωσαν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες, ενώ χαρακτήρισε ως «υποχρέωση την ενασχόληση των νέων με τα κοινά, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», και ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων έχει άμεση σχέση με την έννοια της Δημοκρατίας. Και εσείς, για να βρίσκεστε σε αυτά τα έδρανα, σημαίνει ότι είστε ευαισθητοποιημένοι και ότι μπορείτε να πάρετε τις υποθέσεις της πόλης μας στα χέρια σας.», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς τους, για τη συμμετοχή και την οργάνωση της συνεδρίασης.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων λειτουργεί από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιλίου, υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Συμβούλου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Φώτη Μαρκόπουλο, ενώ για την οργάνωσή του συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου κ. Αθηνά Κοκκόρη, από τον Διευθυντή του 11ου Γυμνασίου Ιλίου κ. Κωνσταντίνο Κουκάκη και από την Εκπαιδευτικό Κοινωνικών Επιστημών κ. Κασσάνδρα Ρούσσου.
Ακολουθεί το ψήφισμα που ενέκριναν τα μέλη του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του δήμου Ιλίου: