ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

4 νέα απορριμματοφόρα και 1 υδροφόρα παρέλαβε ο Κεντρικός Δήμος Κέρκυρας

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και ένα υδροφόρο όχημα παρέλαβε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, όπως έκανε γνωστό η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιάννη Σερεμέτη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Μετά και αυτήν την παραλαβή, τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Δήμος έχει αποκτήσει συνολικά έναν «αξιόμαχο» στόλο τριάντα εννέα ολοκαίνουριων οχημάτων έργου και απορριμματοφόρων.».

Αναλυτικότερα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε πως: «Με τα δεκάδες αυτά οχήματα δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρέχονται σε όλο το εύρος λειτουργίας του Δήμου (Καθαριότητα, Πράσινο κ.ά.) ικανοποιητικότατες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.», προσθέτοντας πως: «Με τα 39 νέα οχήματα που προμηθευτήκαμε, εκμεταλλευόμενοι κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ανανεώσαμε τον πεπαλαιωμένο και δημιουργήσαμε έναν νέο στόλο οχημάτων στον Δήμο μας, τόσο για την αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και για την πραγματοποίηση έργων αυτεπιστασίας. Καλύψαμε ένα μεγάλο έλλειμα, και μετά από την απόκτηση αυτών των υποδομών δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται αποδοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Σήμερα, ο Δήμος παρέλαβε μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ (Γ)» τέσσερα νέα απορριμματοφόρα οχήματα και ένα υδροφόρο όχημα για πλύσιμο οδών και πεζοδρομίων με δυνατότητα χρήσης και για πυρόσβεση. Απομένει η παραλαβή ενός ακόμη οχήματος (πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων), η οποία αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο Δήμος τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει προμηθευτεί συνολικά 39 οχήματα και πιο συγκεκριμένα:
-17 οχήματα με πρόγραμμα «leasing» (9 απορριμματοφόρα, 2 τράκτορες, 2 φορτηγά ανυψωτικά, 2 μηχανήματα έργου άρπαγες, 1 φορτηγό 16 tn, και ένα φορτηγό 3,5 τόνων.
-3 οχήματα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ (Α)», (1 μηχάνημα έργου-τσάπα, 1 τριαξονικό φορτηγό και ένα καλαθοφόρο).
-3 οχήματα από το «Φιλόδημος ΙΙ (Β)», (1 καλαθοφόρο, 1 φορτωτή και 1 σάρωθρο).
-4 απορριμματοφόρα από το «Φιλόδημος ΙΙ (Γ)», (τα 4 απορριμματοφόρα που παρελήφθησαν σήμερα).
-3 οχήματα από το «Φιλόδημος ΙΙ (Δ)», (ένα μηχάνημα επούλωσης λακκούβων, την υδροφόρα που παρελήφθη σήμερα και 1 καδοπλυντήριο, του οποίου η παράδοση εκκρεμεί).
-2 οχήματα για βιοαπόβλητα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Horega».
-3 απορριμματοφόρα για αποκομιδή καφέ κάδων (οργανικών αποβλήτων), μέσω Ε.Σ.Π.Α..
-3 απορριμματοφόρα για αποκομιδή κίτρινων κάδων (χαρτιού), μέσω Ε.Σ.Π.Α..
-1 ηλεκτρικό πλυστικό όχημα για χρήση σε οδούς και πεζοδρόμια.