ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

37 εκ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για την υλοποίηση εμβληματικών έργων

Σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση γειτονιών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στην ανάδειξη και επανάχρηση σημαντικών μνημείων της πόλης, πρόκειται να υλοποιηθούν στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, μετά από την έγκριση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων-Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Ε.-Β.Α.Α.), την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Η χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης από την Ο.Χ.Ε.-Β.Α.Α., μέσω του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027», ανέρχεται στα 37 εκ. ευρώ. Μέσω του αναπτυξιακού αυτού εργαλείου πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις, κυρίως, σε περιοχές, που είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Επίσης, σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη σημερινή εξέλιξη, καθώς εμβληματικά έργα, όπως είναι η ανάπλαση στη συνοικία της Αγίας Τριάδας και η διαμόρφωση παραλίας στον κόλπο του Δερματά, πρόκειται σύντομα να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Είμαι βέβαιος ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφήσουν ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και στην ένταξη των οραματικών αυτών έργων για το Ηράκλειο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.».
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης για την υλοποίηση έργων μέσω του προγράμματος «Κρήτη 20121-2027» περιλαμβάνει:
-Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπλαση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
-Στερέωση και στατική αποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των ενετικών τειχών.
-Αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής.
-Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος σήμανσης-προβολής του ισόπεδου τμήματος της ενετικής οχύρωσης.
-Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Λεωφόρου Καλοκαιρινού.
-Δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση Μεγάρου Κοθρή.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση Φάμπρικας Ανωγεινάκη.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση του πρώην ξενοδοχείου Μίνως.
-Συντήρηση και ανάδειξη της Οικίας Χρονάκη.
-Εργασίες διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου και εισόδου της στοάς Μακάσι.
-Δημιουργία μόνιμης έκθεσης ενθυμημάτων εθνικής αντίστασης στη Στοά Μακάσι.
-Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτηρίων.
-Ενεργειακή αναβάθμιση παλαιού Καπνοκοπτηρίου Αγίας Τριάδας.
-Έργα υποδομής γωνιών ανακύκλωσης.
-Προμήθεια ηλεκτρικού λεωφορείου Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ.
-Ψηφιακές εφαρμογές ανάδειξης γαστρονομικού πλούτου Ηρακλείου.
-Ψηφιοποίηση των μικροφίλμ του Βενετσιάνικου αρχείου.
-Σύγχρονη ψηφιακή εφαρμογή με θέμα: «Κάντια και Κρητική Αναγέννηση».