ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

37 εκ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για την υλοποίηση εμβληματικών έργων

Σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση γειτονιών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στην ανάδειξη και επανάχρηση σημαντικών μνημείων της πόλης, πρόκειται να υλοποιηθούν στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, μετά από την έγκριση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων-Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Ε.-Β.Α.Α.), την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Η χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης από την Ο.Χ.Ε.-Β.Α.Α., μέσω του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027», ανέρχεται στα 37 εκ. ευρώ. Μέσω του αναπτυξιακού αυτού εργαλείου πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις, κυρίως, σε περιοχές, που είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Επίσης, σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη σημερινή εξέλιξη, καθώς εμβληματικά έργα, όπως είναι η ανάπλαση στη συνοικία της Αγίας Τριάδας και η διαμόρφωση παραλίας στον κόλπο του Δερματά, πρόκειται σύντομα να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Είμαι βέβαιος ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφήσουν ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και στην ένταξη των οραματικών αυτών έργων για το Ηράκλειο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.».
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης για την υλοποίηση έργων μέσω του προγράμματος «Κρήτη 20121-2027» περιλαμβάνει:
-Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπλαση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
-Στερέωση και στατική αποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των ενετικών τειχών.
-Αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής.
-Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος σήμανσης-προβολής του ισόπεδου τμήματος της ενετικής οχύρωσης.
-Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Λεωφόρου Καλοκαιρινού.
-Δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση Μεγάρου Κοθρή.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση Φάμπρικας Ανωγεινάκη.
-Αποκατάσταση και επανάχρηση του πρώην ξενοδοχείου Μίνως.
-Συντήρηση και ανάδειξη της Οικίας Χρονάκη.
-Εργασίες διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου και εισόδου της στοάς Μακάσι.
-Δημιουργία μόνιμης έκθεσης ενθυμημάτων εθνικής αντίστασης στη Στοά Μακάσι.
-Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτηρίων.
-Ενεργειακή αναβάθμιση παλαιού Καπνοκοπτηρίου Αγίας Τριάδας.
-Έργα υποδομής γωνιών ανακύκλωσης.
-Προμήθεια ηλεκτρικού λεωφορείου Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ.
-Ψηφιακές εφαρμογές ανάδειξης γαστρονομικού πλούτου Ηρακλείου.
-Ψηφιοποίηση των μικροφίλμ του Βενετσιάνικου αρχείου.
-Σύγχρονη ψηφιακή εφαρμογή με θέμα: «Κάντια και Κρητική Αναγέννηση».