ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

3 εκ. ευρώ για αποκαταστάσεις οδών στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, δίνονται 3 εκ. ευρώ για αποκαταστάσεις οδών, ανακατασκευές γεφυριών και έργα προστασίας για τον οικισμό Αχερούνες της Σκύρου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των υποδομών στις Αχερούνες και στον Πεύκο από τη θεομηνία 9/7/2022 και αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Αχερούνες», στο «Ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών Υποδομών Ο.Τ.Α. 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για:
-Την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού Αχερούνες, με την εφαρμογή της μελέτης οριοθέτησής, η οποία προβλέπει διεύρυνση του πλάτους του ρέματος από 6,5 μ. κλιμακωτά στα ορεινά κομμάτια έως 17 μ. στην εκβολή του. Οι όχθες του ποταμού εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού θα προστατευτούν με συρματοκιβώτια και με λιθορριπές.
-Να κατασκευαστούν εκ νέου τα 4 γεφύρια στις νέες διαστάσεις του ποταμού, ανοίγματος από 7 έως 17 μ., ανάλογα με τις θέσεις που υπάρχουν σε σχέση με τη διαπλάτυνση του ρέματος.
-Αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου εντός οικισμού Αχερούνων με ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή του παραλιακού τμήματος, το οποίο έχει διαλυθεί τελείως.
Επίσης, στην υπόλοιπη περιοχή θα γίνει αποκατάσταση της επενδυμένης τριγωνικής τάφρου στον δρόμο προς τον Πεύκο, με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων τμημάτων του δρόμου προς Διαπόρι, Σκυριανό Άλογο και Μέγκλου.
Μετά από την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αντλούμε χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ, από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για να θωρακίσουμε τον οικισμό Αχερούνες της Σκύρου από νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Δήμος Σκύρου αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός πλήρως μελετημένου έργου, που προβλέπει διαπλατύνσεις και έργα προστασίας στις όχθες, όπως και την αποκατάσταση των δρόμων και του παραλιακού τμήματος της περιοχής.».