ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Εικαστικά Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

2ος Διαγωνισμός Κεραμικής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών (Π.Ε.Κ.Α.) και του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (Σ.Α.Κ.Α.) για τη διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού Κεραμικής, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών κ. Νικόλαος Βαλλάτος, παρουσία της Εντεταλμένης Συμβούλου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης κ. Φανής Λέκκα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της υπογραφής του Μνημονίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε πως: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Διαγωνισμού Κεραμικής, στον οποίο υπήρξε αθρόα η συμμετοχή, προχωρούμε στη δεύτερη διοργάνωση και προσκαλούμε όλα τα παιδιά να εκφραστούν παραγωγικά, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την τέχνη της Κεραμικής.
Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του Αμαρουσίου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Κεραμική Τέχνη. Μέσω του διαγωνισμού, διατηρούμε ζωντανή τη μακραίωνη παράδοσή μας και προάγουμε την Κεραμική Τέχνη και τον Ελληνικό Πολιτισμό στη νέα γενιά.
Πλέον, ο Διαγωνισμός Κεραμικής καθιερώνεται ως ένας νέος θεσμός στην πόλη μας, για τους μαθητές/τριες Δημοτικού του Βόρειου Τομέα, με ετήσιες διοργανώσεις.».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών, κ. Νικόλαος Βαλλάτος, είπε πως: «Ο 1ος Διαγωνισμός ήταν η αρχή ενός νέου θεσμού, που μας δημιούργησε συναισθηματική φόρτιση από το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονιών τους. Συνεχίζουμε με τον 2ο Διαγωνισμό Κεραμικής με μεγαλύτερη προσπάθεια, για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς σε αυτό το νέο ταξίδι στην Κεραμική Τέχνη.».
Ακόμη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης, κ. Φανή Λέκκα, δήλωσε σχετικά πως: «Φέτος, με την εμπειρία της περσινής χρονιάς, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας μία βιωματική εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη και θα τους μυήσει στην αρχέγονη τέχνη του τόπου μας,».
Ο 2ος Διαγωνισμός Κεραμικής θα διεξάγεται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, κατά τις ώρες: 10:00-12:00 ή 16:00-18:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι), στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά θα διαγωνισθούν ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΦΟΡΑ κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, έχοντας ένα κομμάτι πηλό και δύο ώρες στη διάθεσή τους για να φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα αντικείμενο με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».
Στη συνέχεια, τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε επιτροπές αποτελούμενες από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους Κεραμικής και θα επιλεγούν τα καλύτερα.
Συνολικά, θα δοθούν 18 βραβεία και επιπλέον 3 βραβεία σε κάθε τάξη Δημοτικού, καθώς και 6 έπαινοι ανά τάξη.
Επίσης, σε όλους τους/τις συμμετέχοντες/χουσες, εκτός από το έργο τους, θα τους δοθεί έπαινος συμμετοχής και ένα αναμνηστικό κεραμικό, φιλοτεχνημένο από γνωστό και καταξιωμένο Κεραμίστα.
Οι τελετές απονομής, καθώς και οι εκθέσεις των έργων των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά από τη διεξαγωγή της τελικής φάσης της κρίσης των έργων.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 13 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς των παιδιών μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Αμαρουσίου, στο Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, στο τηλέφωνο: 213-20.38.354, καθώς και στην Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών στα τηλέφωνα: 210-61.44.430 και 210-80.25.332 (με υπεύθυνη διοργάνωσης την Αρχαιολόγο κ. Δωρίνα Καρύδη).