ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

250 νέοι κάδοι στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Αναμένονται και άλλα υπόγεια συστήματα

Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε 250 καινούργιους κάδους, συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσει το σύστημα αποκομιδής.

Οι νέοι κάδοι αναπτύχθηκαν είτε ως προσθήκες στα σημεία που χρειαζόταν ενίσχυση, είτε αντικατέστησαν παλαιότερους κάδους που δεν λειτουργούσαν σωστά, με βάση αφενός τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αφετέρου τα αιτήματα πολιτών.
Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να συνεχίσει την εγκατάσταση σύγχρονων υπόγειων κάδων σε περισσότερα σημεία της πόλης, ενώ με πρόταση, που υπέβαλλε και πέτυχε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν επιπλέον υπόγεια συστήματα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Ήδη, τέτοιου είδους υπόγειοι κάδοι υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, αναβαθμίζοντας την εικόνα, αλλά και τη λειτουργικότητα στην καθημερινή ζωή.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης εξασφαλίζουν πως τα σκουπίδια δεν βρίσκονται εκτεθειμένα, ενώ με τον μηχανισμό συμπίεσης που διαθέτουν μπορούν να αντικαταστήσουν την χωρητικότητα δέκα συμβατικών κάδων το κάθε ένα. Συνεπώς, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων αφαιρούνται οι συμβατικοί κάδοι, ελευθερώνοντας χώρο για την κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπαμπαλος, δήλωσε σχετικά πως: «Η προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, μια πόλη που ανακυκλώνει και αναβαθμίζει την εικόνα της, είναι διαρκής, είναι στις προτεραιότητές μας. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια, με τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, όπως η ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων διαδρομών ανακύκλωσης, οι πράσινες γωνιές, η ανανέωση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων, η τοποθέτηση νέων συστημάτων διαχείρισης, έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης μας, να έχουμε το Ηράκλειο πραγματικά καθαρό. Βεβαίως, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, και γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε, αλλά στοχεύουμε συνεχώς στο να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους δημότες.».