ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

250 νέοι κάδοι στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Αναμένονται και άλλα υπόγεια συστήματα

Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε 250 καινούργιους κάδους, συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσει το σύστημα αποκομιδής.

Οι νέοι κάδοι αναπτύχθηκαν είτε ως προσθήκες στα σημεία που χρειαζόταν ενίσχυση, είτε αντικατέστησαν παλαιότερους κάδους που δεν λειτουργούσαν σωστά, με βάση αφενός τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αφετέρου τα αιτήματα πολιτών.
Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να συνεχίσει την εγκατάσταση σύγχρονων υπόγειων κάδων σε περισσότερα σημεία της πόλης, ενώ με πρόταση, που υπέβαλλε και πέτυχε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν επιπλέον υπόγεια συστήματα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Ήδη, τέτοιου είδους υπόγειοι κάδοι υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, αναβαθμίζοντας την εικόνα, αλλά και τη λειτουργικότητα στην καθημερινή ζωή.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης εξασφαλίζουν πως τα σκουπίδια δεν βρίσκονται εκτεθειμένα, ενώ με τον μηχανισμό συμπίεσης που διαθέτουν μπορούν να αντικαταστήσουν την χωρητικότητα δέκα συμβατικών κάδων το κάθε ένα. Συνεπώς, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων αφαιρούνται οι συμβατικοί κάδοι, ελευθερώνοντας χώρο για την κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπαμπαλος, δήλωσε σχετικά πως: «Η προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, μια πόλη που ανακυκλώνει και αναβαθμίζει την εικόνα της, είναι διαρκής, είναι στις προτεραιότητές μας. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια, με τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, όπως η ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων διαδρομών ανακύκλωσης, οι πράσινες γωνιές, η ανανέωση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων, η τοποθέτηση νέων συστημάτων διαχείρισης, έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης μας, να έχουμε το Ηράκλειο πραγματικά καθαρό. Βεβαίως, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, και γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε, αλλά στοχεύουμε συνεχώς στο να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους δημότες.».