ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

25 απινιδωτές πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκης

Στην προμήθεια εικοσιπέντε νέων ημιαυτόματων φορητών απινιδωτών για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά κτήρια και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 48.000 ευρώ, προχωρά ο Δήμος Θέρμης μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης προμήθειας είναι η προστασία των υπαλλήλων του Δήμου Θέρμης, των κατοίκων και των επισκεπτών του. Με την πρωτοβουλία αυτή να εξοπλίσει κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις του, με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, ο Δήμος Θέρμης στοχεύει στο να βοηθηθεί ένα άτομο που μπορεί να πάθει καρδιακή ανακοπή και να είναι δυνατή η άμεση εφαρμογή από παρευρισκόμενους στο πιθανό περιστατικό πολίτες καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) με τη χρήση των απινιδωτών μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά, δηλαδή, πολύ πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β..
Υπενθυμίζουμε πως ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα εξαιρετικά απλό στη χρήση του και ασφαλές, το οποίο μπορεί να επανεκκινήσει την καρδιά ενός ατόμου, που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.
Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε πως σε κοινότητες του Δήμου Θέρμης υπάρχουν ήδη 19 απινιδωτές από διάφορες δωρεές. Συγκεκριμένα, ο Τρίλοφος διαθέτει τέσσερις απινιδωτές, η Καρδία τρεις, από δύο τα Βασιλικά, το Πλαγιάρι και η Νέα Ραιδεστός, και από έναν το Τριάδι, το Νέο Ρύσιο, το Λιβάδι, ο Άγιος Αντώνιος, η Αγία Παρασκευή και το Κάτω Σχολάρι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ