ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

2,38 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για το οδικό έργο Αγ. Θωμάς-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 2,38 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του οδικού έργου: «Συντήρηση επαρχιακού δρόμου οδικού δικτύου Αγ. Θωμάς-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος», υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου παρόντες ήταν: ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Λευτέρης Κοκολάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Στέλιος Μαυρίδης και η αναπληρώτρια Διευθύντρια Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου κ. Χαρά Τριαματάκη.
Το έργο θα υλοποιήσει η κατασκευαστική εταιρεία «Β.Κ.Μ. WORKS A.E.» και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στις αναγκαίες άμεσες επεμβάσεις για την επισκευή και αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών στην επαρχιακή οδό «Άγ. Θωμάς-Λαράνι-Λούρες» του Δήμου Γόρτυνας, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της θεομηνίας του Απριλίου του 2019.
Ειδικότερα, οι ζημιές παρατηρούνται σχεδόν διάσπαρτα σε όλο το μήκος του παραπάνω τμήματος του επαρχιακού δρόμου. Τα κατολισθητικά φαινόμενα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 100 στρέμματα και έχουν προκαλέσει θραύσεις και έντονες παραμορφώσεις της επαρχιακής οδού σε τμήμα μήκους 250 μ..
Οι εργασίες αποκατάστασης της ευστάθειας περιλαμβάνουν την απομάκρυνση μέρους των κατολισθημένων υλικών της οδού, την κατασκευή έργων αποστράγγισης στην περιοχή και παραπλεύρως της οδού, και την κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης κατά μήκος της οδού. Η επαρχιακή οδός εξυπηρετεί τη διακίνηση σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Γόρτυνας και σε μεγάλο αριθμό οικισμών του. Συνδέει δε την περιοχή Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Θωμά και τη νέα οδό προς Μεσσαρά με την περιοχή Λουρών, Ασημίου και τον οδικό άξονα από Χουδέτσι προς Πύργο, καθώς και τον νότιο οδικό άξονα της Περιφερειακής Ενότητας.

Με το έργο αυτό αναμένεται να αποκατασταθεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Λευτέρης Κοκολάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη διασφάλιση του ποσού, προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το σημαντικό οδικό έργο.