ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

2.240.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναπλάσεις οδών στον Δήμο Ελευσίνας

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση ύψους 2.240.000 ευρώ για την υλοποίηση τμήματος του έργου: «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021».

Στην ουσία, πρόκειται για το δεύτερο τμήμα της δεύτερης φάσης (Β2) του έργου, καθώς το πρώτο τμήμα της Β φάσης έχει ήδη εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2022.
Η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας.
Αναλυτικότερα, το σημαντικό αυτό έργο αφορά στην υλοποίηση των παρακάτω τμημάτων οδών:
-Οδός Κουγιουμτζόγλου (από την Ελ. Βενιζέλου έως τη Δήμητρος)
-Οδός Ι. Αγάθου (βόρειο τμήμα – Από την Ελ. Βενιζέλου έως τη Φρ. Φουτρή)
-Οδός Τσόκα (από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως)
-Οδός Πετράκη (από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως)
-Οδός Περσεφόνης (από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως)
-Οδός Δήμητρος (από τη Χατζηδάκη έως τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως)
-Οδός Χατζηγεωργίου (από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Ι. Αγάθου – νότιο τμήμα)
-Οδός Παγκάλου (από τη Χατζηδάκη έως την Ι. Αγάθου – νότιο τμήμα)
-Οδός Χατζηδάκη (από την Αφ. Μουρίκη έως την Παγκάλου & από τη Δήμητρος έως την Ελ. Βενιζέλου)
Όλες οι παραπάνω οδοί θα λειτουργούν με συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα επιτρέπεται η είσοδος και στάθμευση μόνον στους μόνιμους κατοίκους, με μέγιστη ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα.
Επίσης, οι βασικοί άξονες των παρεμβάσεων, που περιγράφονται στο σχέδιο, αφορούν σε:
-Δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος.
-Δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου κίνησης πεζών.
-Δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου κίνησης ποδηλάτου.
-Μονοδρομήσεις.
-«Parklets».
-Αντικατάσταση οδοφωτισμού.
Ακόμη, μιλώντας για τις δρομολογημένες αναπλάσεις, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που μία ακόμη πρότασή μας προς χρηματοδότηση, και, μάλιστα, ενός τόσο μεγάλου και ζωτικής σημασίας έργου, εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα του έργου: «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021», το οποίο όχι μόνο θα αλλάξει την εικόνα της Κάτω Ελευσίνας και του Κέντρου της πόλης, αλλά θα την κάνει πιο λειτουργική και σύγχρονη. Μέρα με τη μέρα και μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στον αρχικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μίας πόλης… αλλιώς.».
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας, κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ανέφερε σχετικά πως: «Με προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση ύψους 2.240.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης, που θα αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών. Δικαιολογημένη, λοιπόν, η ικανοποίησή μας, μιας και οι προσπάθειές μας φέρνουν αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών του δήμου μας.».