ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

1η συνάντηση Τοπικών Ομάδων Δράσης των έργων «Let’s go circular!» και «Re-Gen», στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Καποδιστριακή Αναπτυξιακή Α.Ε.» στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «URBACT IV» και συγκεκριμένα στα δίκτυα πόλεων «Let's go circular!», με επικεφαλής πόλη το Μόναχο, και «Re-Gen», με επικεφαλής πόλη τη Βερόνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Φαληράκι της Κέρκυρας, η 1η συνάντηση των Τοπικών Ομάδων Δράσης των δύο δικτύων, παρουσία της Αντιδημάρχου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Παναγιώτας Τζάννε, του Επιστημονικού Συνεργάτη της Δημάρχου του Δήμου κ. Βίκτωρα Δημουλή, της Διοικήτριας του Γ.Ν. Κέρκυρας κ. Μαντώς Εγγλεζοπούλου, του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» κ. Κωνσταντίνου Ασπιώτη, του Προέδρου των Ξενοδόχων κ. Χαράλαμπου Βούλγαρη, Διευθυντών σχολείων της πόλης της Κέρκυρας, εκπροσώπου του Τ.Ε.Ε. Κέρκυρας και δυνητικών εμπλεκομένων στο εν λόγω πρόγραμμα με την ομάδα έργου του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε σύντομη παρουσίαση της δομής του προγράμματος, των στόχων που τίθενται, καθώς και των επόμενων βημάτων, που απαιτούνται για την αποτελεσματική υλοποίησή του από τα μέλη της ομάδας έργου. Επίσης, έγινε ανάλυση του κομβικού ρόλου, που θα διαδραματίσουν οι εμπλεκόμενοι κατά τη συμμετοχή τους στη λεγόμενη «Τοπική Ομάδα Δράσης», η οποία αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας του προγράμματος.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση των παρευρισκόμενων πάνω στα θέματα που διαπραγματεύονται τα δύο έργα-δίκτυα πόλεων, στα οποία συμμετέχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση των αιτιών των προβλημάτων, που απασχολούν τα δύο δίκτυα, καθώς και των αποτελεσμάτων τους, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν το όραμά τους, προβάλλοντας στο μέλλον το πώς φαντάζονται την υλοποίηση των δύο θεματικών ενοτήτων. Ο διαμοιρασμός των απόψεων των παρευρισκόμενων πάνω στα κεντρικά θέματα των δύο έργων αποτελεί βασικό συστατικό του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, που είναι και το τελικό παραδοτέο του προγράμματος.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τις Τοπικές Ομάδες Δράσης των δύο έργων, στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και άλλοι φορείς, καθώς και απλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση ιδεών και αποφάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του Αναπτυξιακού Οργανισμού: www.kapodistriaki.gr και να επικοινωνήσουν με τα μέλη της ομάδας έργου, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα ή στέλνοντας ένα email στο: info@kapodistriaki.gr .