ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του Παιδικού Κήπου Πικιώνη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Μετά από 20, τουλάχιστον, χρόνια εγκατάλειψης, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση-ανάδειξη του ιστορικού Παιδικού Κήπου Πικιώνη, του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ενός μοναδικού χώρου ο οποίος με το Φ.Ε.Κ. 514Β΄/1983 χαρακτηρίστηκε ως έργο Τέχνης και τοπίο φυσικού κάλλους, αποτελώντας από τότε νεότερο μνημείο.

Σύμφωνα με τη σημερινή Δημοτική Αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού, η έναρξη των εργασιών «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, καθώς πρόκειται για ένα νεότερο μνημείο, το οποίο παραλήφθηκε εγκαταλελειμμένο, αλλά με προγραμματισμό και μεθοδικότητα κατορθώθηκε η εκκίνηση των εργασιών για την αποκατάσταση του Μνημείου με σκοπό να επανέλθει στην αρχική του μορφή».
Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης υπογράφηκε το 2019, όταν η ομάδα μελετητών, μετά από πολλές διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (κυρίως με το Υπουργείο Πολιτισμού, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Δημήτρης Πικιώνης»), τον Δεκέμβριο του 2020 υπέβαλλε την πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση. Κατόπιν, μετά από έναν μήνα, τον Ιανουάριο του 2021, εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ακολούθως, τον Φεβρουάριο του 2021, οριστικοποιήθηκε η απαλλαγή από Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και άμεσα υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στη συνέχεια, μέχρι να αξιολογηθεί η σχετική πρόταση για τη χρηματοδότηση, η Δημοτική Αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού εξασφάλισε, τον Μάρτιο του 2021, τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και μόλις ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες (μελέτη, προϋπολογισμός, χρηματοδότηση), εκδόθηκε έγκριση από την Πολεοδομία και ακολούθως το έργο εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο.
Τον Οκτωβρίου του 2021 υπογράφτηκε σύμφωνο αποδοχής των όρων χρηματοδότησης με το Πράσινο Ταμείο και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε η προετοιμασία του διαγωνισμού (με ανάρτηση των δικαιολογητικών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες), ενώ, παράλληλα, συνεχίζοντας οι επικοινωνίες με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να καταρτιστούν ειδικοί όροι διακήρυξης, προκειμένου να βρεθεί εργολάβος με εμπειρία σε μνημεία. Όμως, υπήρξε μία εξάμηνη καθυστέρηση, διότι έληξε η θητεία του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του Υπουργείου και μόλις ορίστηκε νέο, με υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε η διακήρυξη, τον Ιούνιο του 2022. Τον ίδιο μήνα, στις 24 Ιουνίου 2022, δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός και ακριβώς επτά μήνες μετά, στις 24 Ιανουαρίου 2023, προέκυψε ο μειοδότης, υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση έργου και ο εργολάβος ξεκίνησε ήδη τις προβλεπόμενες εργασίες.
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως για την υπογραφή της σύμβασης έργου, οι εγκρίσεις που εξασφαλίστηκαν μέχρι σήμερα είναι οι ακόλουθες:

 1. Έγκριση μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 2. Απαλλαγή από Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 3. Θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 4. Έγκριση εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία.
 5. Έγκριση συγχρηματοδότησης του έργου από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 6. Έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 7. Έγκριση νομιμότητας διαδικασίας δημοπράτησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 8. Έγκριση υπογραφής σύμβασης από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  Επίσης, από την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου έχουν μεσολάβησαν 70 διοικητικές πράξεις, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς έως σήμερα είναι 10 (συμπεριλαμβανομένης και της Α.Μ.Κ.Ε. «Πικιώνης»), στους οποίους αναμένεται να προστεθούν ακόμη τρεις: Το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο θα χορηγήσει φωτογραφικά ντοκουμέντα, η Εθνική Πινακοθήκη, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα αναπαραγωγής του χάλκινου ελαφιού, που εκλάπη το 2017, και ο Σύλλογος Σαρακατσάνων, ο οποίος θα ανακατασκευάσει τη Σαρακατσάνικη Καλύβα, διότι δεν υπάρχουν πια τεχνίτες, που να γνωρίζουν πώς κατασκευάζεται.
  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παιδικός Κήπος Πικιώνη κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1961–1964, με σχέδια και εποπτεία από τον ίδιο τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Πρόκειται για έναν χώρο αναψυχής, που προσφέρει εναλλακτικές συλλογικού η ατομικού παιχνιδιού, με ιδιοκατασκευές όπως: η βάρκα, η σαρακατσάνικη καλύβα, η λίμνη με τη γέφυρα, αλλά και οικίσκοι και στέγαστρα, που συνυπάρχουν αρμονικά με το πράσινο.