ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βιβλίο Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Παιδί Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κατερίνης

Με κεντρικούς ήρωες τα βρέφη και νήπια των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Κατερίνης τιμήθηκε από την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου.

Με δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών, το καταρτισμένο προσωπικό και επαγγελματίες στον χώρο του βιβλίου, μύησαν τα βρέφη και νήπια στη φιλαναγνωσία, στην έννοια του δανεισμού βιβλίων και στην αφήγηση του παιδικού βιβλίου.

Οι δράσεις περιλάμβαναν επiσκέψεις σε βιβλιοπωλείο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ανάγνωση παιδικού παραμυθιού εντός βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε πως: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ανήμερα των γενεθλίων του σπουδαίου παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα παραμύθια του οποίου μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ο Δήμος Κατερίνης έθεσε έναν στόχο ακόμη. Να εμφυσήσει στις συνειδήσεις των βρεφών και νηπίων, που εξυπηρετούμε στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, την αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Σε μια εποχή που αφήνει πίσω της τη μυρωδιά του χαρτιού, τον ήχο της αλλαγής σελίδας και την τοποθέτηση του σελιδοδείκτη, θεωρούμε χρέος μας την εκπαίδευση των αυριανών εφήβων και ενηλίκων στην φιλαναγνωσία και στην αγάπη για το βιβλίο. Και αν κρίνουμε από τα σημερινά χαμόγελα και τη χαρά των παιδιών μας, καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία. Συγχαρητήρια στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών μας, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Και, φυσικά, που σήμερα έγιναν και πάλι παιδιά μαζί με τους μικρούς μας ήρωες. Ευχαριστούμε από καρδιάς το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, το προσωπικό του τοπικού βιβλιοπωλείου, που μας δέχτηκε με χαρά, και τον συγγραφέα κ. Θάνο Κόσυβα για την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου.».