ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για την οργανωτική προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Μπόγδανος, οι εκπρόσωποι του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Πετρόπουλος και Πυρονόμος κ. Μερόπη Μπεγέτη, η εκπρόσωπος του Α.Τ. Αμαρουσίου κ. Ανθούλα Κλείδωνα, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Σταματίνα Παγκράστη, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. κ. Βλάσσης Σιώμος, στελέχη των συναφών Υπηρεσιών του Δήμου και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Βαβανός.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του προέβη σε αναλυτική ενημέρωση επί όλων των θεμάτων, που αφορούν στην Πολιτική Προστασία στο Μαρούσι.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στα βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτου φαινομένου, ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε πως: «Στην ουσία, πρόκειται για την πλήρη αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και όλων των σχετικών δομών. Καθιερώνεται δυνατότητα λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Μία κεντρική ομάδα επιστημόνων θα παρακολουθεί τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θα διατυπώνει άμεσα γνώμη προς διαβάθμιση της κατάστασης ετοιμότητας. Επικαιροποιούνται και αναβαθμίζονται οι συνθέσεις των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας σε κάθε βαθμίδα, ενώ ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι αρμόδιο για την επιχειρησιακή διαχείριση όλων των αιτημάτων.», και ακόμη επισήμανε πως: «Με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει κηρυχθεί κατάσταση γενικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω επαπειλούμενου κινδύνου σε ορισμένους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου, σε ό,τι αφορά στο υδατορέμα Ποδονύφτη Χαλανδρίου.».

Επίσης, ενημέρωση από τον κ. Αμπατζόγλου προς τους παριστάμενους υπήρξε και για τις θέσεις και τις προτάσεις, που έθεσε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, στο θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού διαχείρισης κινδύνων, ως Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ακόμη υπογράμμισε τη θετική εξέλιξη στο ζήτημα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, το οποίο οδεύει σε τροχιά υλοποίησης, μετά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση.
Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Τσιπουράκης, αναφερόμενος στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2023 ανέφερε το έργο που επιτελέστηκε σε επίπεδο πρόληψης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Πραγματοποιήθηκαν: Αποψίλωση σε ρέματα και κοινόχρηστους χώρους, καθαρισμοί στο Κτήμα Καρέλλα και επί της οδού Ευκαλύπτων, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και έπειτα από τις υποδείξεις του, ανταπόκριση σε 2 συμβάντα πυρκαγιάς, καθώς και σε περιστατικά παροχής βοήθειας, πτώσης δέντρων, πλημμυρικά φαινόμενα κ.ά., κάλυψη με 12ωρες βάρδιες επιφυλακής τις ημέρες της αντιπυρικής, που υπήρχε κατηγορία κινδύνου 4, και σε 24ωρες βάρδιες τις ημέρες που υπήρχε κατηγορία κινδύνου 5, συνεχείς περιπολίες στο Κτήμα Συγγρού, στο Κτήμα Καρέλλα, σε παραρεμάτιες περιοχές και αλλού, με τη συνδρομή των εθελοντών.».
Παράλληλα, ο κ. Τσιπουράκης αναφέρθηκε στα μέσα και στον σχεδιασμό, που διαθέτει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου, λέγοτας μεταξύ άλλων πως: «Μεταξύ άλλων, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας διαθέτει: Φορητές αντλίες ηλεκτρικές και βενζινοκίνητες και γεννήτρια, 2 αλατιέρες και 2 εκχιονιστικές λεπίδες για την περίπτωση εκχιονισμού, τα οποία προσαρμόζονται σε ισάριθμα οχήματα 4Χ4, 50 τόνους αλάτι στις αποθήκες του Ο.Α.Κ.Α., ενώ υπάρχει σύμβαση για άλλους 24 τόνους συσκευασμένο, αν χρειαστεί, και 50 τόνους χύμα, ασύρματο δίκτυο με 2 συχνότητες για την ενδοεπικοινωνία εσωτερικά του Δήμου, ενώ είναι συνδεδεμένα και με τη συχνότητα της Πυροσβεστικής. Επίσης πραγματοποιούνται οι παρακάτω ενέργειες:
-Προμήθεια σε εξέλιξη 2 μηχανημάτων εκχιονισμού πεζού χειριστή για τις ανάγκες του κέντρου.
-Σύνταξη και επικαιροποίηση των Σχεδίων «Δαρδάνος» και «Βορέας», ενώ έχουν τεθεί μέσω του Βορέα οι προτεραιότητες στον αποχιονισμό.
-Συνεχείς εκπαιδεύσεις στην άντληση υδάτων και στον εκχιονισμό.
-Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το προσωπικό και οι εθελοντές.
-Κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ανάθεση σε εργολάβο των εργασιών αποχιονισμού.

Κατόπιν, ο Αντιδήμαρχος κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Στο πλαίσιο της πρόληψης κατά την αντιπυρική περίοδο έγινε αποψίλωση και καθαρισμός στο 97% των οικοπέδων, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.» και ακόμη ανέφερε πως: «Στα 300 αιτήματα που δέχθηκε η Υπηρεσία για αποψίλωση, τα 197 ήταν ιδιωτικά οικόπεδα 133702,96 τ.μ. (134 στρ.), 76 δημόσια οικόπεδα 271383 τ.μ. (272 στρ.) και 23 αγνώστων ιδιοκτητών 22819 τ.μ. (23 στρ.).».
Ακόμη, ο Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Πέτρόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Όσες πυρκαγιές ξέσπασαν στο Μαρούσι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς στο αρχικό στάδιο. Γενικότερα, δεν είχαμε ενάρξεις πυρκαγιών, και αυτό οφείλεται, αφενός μεν, στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, που έγιναν από τον Δήμο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, και στη φύλαξη ορισμένων σημείων, που είχαμε επισημάνει μετά από σύσκεψη, και αφετέρου από τις ενέργειες της Πυροσβεστικής στο πεδίο. Θεωρούμε ότι είναι άκρως επιτυχημένη η αντιπυρική περίοδος στον Δήμο Αμαρουσίου.», πρόσθεσε πως: «Να σημειώσω την άριστη συνεργασία, που έχει η Πυροσβεστική με τον Δήμο Αμαρουσίου παραδοσιακά, και αυτό φάνηκε και στο πεδίο, όταν απαιτήθηκε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η συνεργασία μας μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη, γι’ αυτό έχουμε καλά αποτελέσματα.» και ακόμη, όσον αφορά στην προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο, ανέφερε πως: «Η Υπηρεσία έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των οχημάτων, των μηχανημάτων και των υλικών που θα απαιτηθούν. Ενεργούμε βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί, εγκριθεί και επικαιροποείται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλα τα στάδια διαχείρισης του συμβάντος και με περαιτέρω ενίσχυση από όμορες Υπηρεσίες.».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., κ. Βασίλης Σιώμος, έδωσε τα εύσημα στις Υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για τη σημαντική συνδρομή της στο έργο του Σ.Π.Α.Π., λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Εάν δεν υπήρχε Δήμος Αμαρουσίου δεν θα υπήρχε Σ.Π.Α.Π.».