ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αθλητικά Άλλα Αθλήματα Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στις 7 Απριλίου 2023, στο Ηράκλειο Κρήτης, ανοίγει η αυλαία της μεγαλύτερης γιορτής ρομποτικής στην Ευρώπη

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η κεντρική συνέντευξη Τύπου της Ολυμπιάδας Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD 2023», παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Μανόλη Βελιδάκη, του Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων κ. Γιώργου Πιτσούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Κώτσογλου, καθώς και του Πρόξενου της τιμώμενης χώρας του διαγωνισμού, Ρουμανίας, κ. Κώστα Κουρκουνάκη.

Στις 7 Απριλίου 2023, στα «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ», ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής «Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 2023».
Εδώ και αρκετές ημέρες ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (he-ro.gr) και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιούν τις τελευταίες ετοιμασίες για να υποδεχτούν στο Ηράκλειο 2.352 αθλητές από 31 χώρες του κόσμου.
Το αγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα ,που θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο τις επόμενες ημέρες, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου το Σάββατο 8, την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023.
Στον διαγωνισμό καλούνται παιδιά από 6 ετών, αλλά και ενήλικες, να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τον δικό τους «Αθλητή-Ρομπότ», με σκοπό να διαγωνιστούν σε 16 αθλητικές κατηγορίες.
Μηχανισμοί, κινητήρες, πλακέτες και τα μυαλά των μικρών και μεγάλων «μηχανικών» θα πρέπει να συγχρονιστούν στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλι, του μαραθωνίου, του δρόμου μετ’ εμποδίων, της κωπηλασίας, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, της σκυταλοδρομίας και άλλων αθλημάτων.

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για το 2023 θα δοθεί στις αποστολές από τη Ρουμανία, καθώς αυτή τη χρονιά η Ρουμανία θα αποτελεί «τιμώμενη χώρα» του διαγωνισμού, με ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες.
Η είσοδος στην τελετή έναρξης, αλλά και η παρακολούθηση του αγωνιστικού μέρους, είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ, παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή έχει μεριμνήσει για τον «αγωνιστικό» παλμό του σταδίου.
Μάλιστα, ιδιαίτερο σημείο του διαγωνισμού αποτελεί η υποδοχή διαγωνιζόμενων ομάδων από παιδιά στο φάσμα του αυτισμού τη Δευτέρα 10 Απριλίου, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με τη βοήθεια της «Unified Robotics», η κατηγορία διαγωνισμού στα «E-Sports» με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, αλλά και η παγκόσμια πρωτοτυπία με εισαγωγή αθλημάτων για τους «αθλητές-ρομπότ» σε νερό (κωπηλασία), σκοποβολής, τοξοβολίας, σφαιροβολίας και συνεργατικών αθλημάτων, όπως αυτό της σκυταλοδρομίας.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τον Δήμο Ηρακλείου (H.E.R.O.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Ε.Ο.Τ. και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
Ο Πρόεδρος του H.E.R.O., κ. Μανόλης Βελιδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και τους συνδιοργανωτές, Δήμο και Περιφέρεια Κρήτης, αυτού του πολύ σημαντικού διαγωνισμού, για την αγκαλιά που άνοιξαν στον καινοτόμο κλάδο της εκπαιδευτικής αθλητικής ρομποτικής. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο τη μεγαλύτερη διοργάνωση ρομποτικής στην Ευρώπη.».
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Αθλητισμού, κ. Κώστας Βαρδαβάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα και η Κρήτη υποδέχονται ομάδες από την παγκόσμια κοινότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, με ισχυρές παρουσίες στους παγκόσμιους διαγωνισμούς. Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, που θα φέρει στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες.».
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, κ. Γιώργος Πιτσούλης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την Ολυμπιάδα της Ρομποτικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Η αθλητική ρομποτική, που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, συνδυάζει με επιτυχία την τεχνολογία, την επιστήμη και την εκπαίδευση, τομείς που εξελίσσουν περεταίρω τον αθλητισμό. Η αθλητική ρομποτική προσφέρει πληθώρα αθλημάτων, στα οποία τα παιδιά έχοντας τον ρόλο του προπονητή μπορούν να προγραμματίσουν τον «αθλητή ρομπότ», ώστε να έχει την καλύτερη επίδοση. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι, που θα φιλοξενήσουμε περισσότερους από 2.000 διαγωνιζόμενους, από 31 χώρες του κόσμου, και στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που προβάλλει, παράλληλα, την Κρήτη διεθνώς. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να βρεθούν από τις 7 έως και τις 10 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακά αθλήματα που θα γίνουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.».
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Κάθε φορά που γίνεται μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και δη μια Ολυμπιάδα, η οποία κουβαλάει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, είναι μια ευκαιρία και για εμάς. Οι επισκέπτες μας θα αποτελέσουν πρεσβευτές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στις χώρες τους. Με τον τρόπο αυτόν θα κερδίσουμε και θα αποκτήσουμε ένα ακόμα τουριστικό ενδιαφέρον μέσα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, για την οποία ευχόμαστε να έχει καλή επιτυχία.».