ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τελική ευθεία η οργάνωση διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Με στόχο την καλύτερη, αρτιότερη και με ασφάλεια διεξαγωγή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων «PARIS 2024», πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, συνεχείς συσκέψεις της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και του Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α. με φορείς της πόλης και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Τσαπάκης, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Άρια Χουρδάκη, μαζί με στελέχη του Οργανισμού υποδέχθηκαν τους αρμόδιους φορείς για μια συζήτηση-ενημέρωση, που αφορούσε στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής στην Πλατεία Αγίου Τίτου.
Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Τσαπάκης και η Αντιπρόεδρος του Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Άρια Χουρδάκη είχαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης κ. Μανόλη Καρτσωνάκη και το στέλεχος κ. Όμηρο Θεολογίτη, την Πρόξενο της Γαλλίας κ. Σοφία Τσαντηράκη και τις κ.κ. Κοκοτσάκη και Δαμουλάκη, σύμβουλο της Γαλλικής Περιφέρειας Δασκάλων και Πρόεδρο των Καθηγητών Γαλλικών, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν διεξοδικά διάφορα θέματα, που αφορούσαν στην παρουσία μαθητών στη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας και στην τελετή υποδοχής και αναλύθηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει κατά την παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηράκλειο Κρήτης. Η παρουσία μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αποσκοπεί σ΄ ένα πρόγραμμα εμπλοκής των σχολείων κατά μήκος της διαδρομής για να υπάρξει μια εορταστική παρουσία, αλλά και μια εκπαιδευτική δράση.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας της πόλης, όπου συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαία κ.ά.), το Κεντρικό Λιμεναρχείο και η Δημοτική Αστυνομία, ούτως ώστε να συζητηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τη διαδρομή, αλλά και τον χώρο τελετής. Επίσης, συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν τόσο με τις ομάδες εθελοντισμού όσο και με Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Τσαπάκης, καθώς και η αντιπρόεδρος του αθλητικού φορέα κ. Άρια Χουρδάκη, αφού ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις, ευχήθηκαν με τη βοήθεια όλων αυτή η μεγάλη γιορτή για την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης να διοργανωθεί και να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους φορείς, ώστε το φιλόξενο Ηράκλειο να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα.