ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα η γιορτή των Εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και πολύ ζεστό κλίμα, και με νωπές τις αναμνήσεις της φετινής επιτυχημένης διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2024, στην κεντρική αίθουσα (Καρναβαλιού) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κ.Ε.ΔΗ.Π.-Καρναβάλι Πάτρας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, για να τιμήσει τους Εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Ήταν μια γιορτή γεμάτη κέφι και καρναβαλικό χρώμα προς τιμή όλων των συμμετεχόντων εθελοντών, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π.-Καρναβάλι Πάτρας, κ. Ήρα Κουρή, στον χαιρετισμό της εξήρε και υπογράμμισε την αξία του εθελοντισμού στη ζωή μας και ειδικά τη μέγιστη συμβολή του στην επιτυχή έκβαση του Καρναβαλιού, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους βάζοντας πολύτιμο λίθο για το Πατρινό Καρναβάλι του 2024, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι εθελοντές ήταν η ψυχή του Καρναβαλιού και τους ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ.», και ακόμη ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Τμήματος Εθελοντών της Κ.Ε.ΔΗ.Π. κ. Ανέστη Χανουμίδη και τους συντονιστές κ.κ. Νίκο Καλφαγιάννη και Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους εθελοντές και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή ως μέλη της.

Επίσης, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εθελοντών, κ. Ανέστης Χανουμίδης, ευχαρίστησε τους εθελοντές, που συμμετείχαν συνεισφέροντας καθοριστικά στη μεγάλη επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού, και προσωπικά την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Π., που μαζί, βήμα-βήμα, από το 2022, προχώρησαν μέσα από μια αρμονική συνεργασία στην οργάνωση του τομέα του εθελοντισμού.

Ακόμη, στην εκδήλωση, μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Π. και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 έδωσαν τα διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά σε όλους τους εθελοντές, και η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά με πολύ κέφι, μουσική και χορό από τις επιλογές του dj κ. Τάκη Αγγελόπουλου και τραγούδι από τον Πατρινό τραγουδιστή κ. Νίκο Λάππα.