ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Παιανίας Άγιο Αθανάσιο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για τον πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο έχει οργανώσει ο Δήμος Παιανίας, με οδηγό τη λαϊκή παράδοση και το Μεσογείτικο γλέντι. Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τους καλλιτέχνες της περιοχής, οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Απριλίου και ολοκληρώνονται ανήμερα της εορτής, 2 Μαΐου 2023.

Για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις θα έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ ιδιαίτερες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και για τα μικρά παιδιά.
Επίσης, πρωτομαγιάτικο γλέντι θα στηθεί στην Αγία Τριάδα και στην Πλατεία Αργιθέας. Παράλληλα, η κεντρική πλατεία της Παιανίας (Βασ. Κωνσταντίνου) θα φορέσει τα γιορτινά της και θα μετατραπεί σε τόπο γλεντιού, φιλοξενώντας γνωστούς καλλιτέχνες.
Μιλώντας για τις εκδηλώσεις του Δήμου Παιανίας, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ισίδωρος Μάδης, δήλωσε πως: «Μετά από πρωτόγνωρες καταστάσεις και δυσκολίες, μπορούμε επιτέλους να γιορτάσουμε τον πολιούχο μας Άγιο Αθανάσιο. Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας, αλλά και στον κάθε δημότη ξεχωριστά, γιορτάζουμε τον Άγιο Αθανάσιο με εκδηλώσεις και δράσεις με νόημα, χωρίς αλόγιστα κόστη, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις δύσκολες περιόδους που διάγουμε. Επιλέξαμε οι φετινές εκδηλώσεις και δράσεις να έχουν έντονα τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης και του Μεσογείτικου γλεντιού, δίνοντας «βήμα» σε τοπικούς καλλιτέχνες, στους συλλόγους και στους φορείς του δήμου μας, αποδεικνύοντας έτσι πως δεν υπολειπόμαστε σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις διανθίζουν το φετινό πρόγραμμα. Το τριήμερο πρόγραμμα του Αγίου Αθανασίου συνδυάζει το εκκλησιαστικό πνεύμα της πόλης μας, την αγάπη των ανθρώπων της για τον πολιτισμό και τη ζωντανή μας παράδοση, αποδεικνύοντας περίτρανα πώς «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ». Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, με υγεία, τύχη και ευημερία.».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Απριλίου
-Κεντρική Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου
20:00 Παραδοσιακά Χορευτικά Σχήματα
Οι σύλλογοι: «Πολιτιστικός Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος «Δημοσθένης Παιανιεύς», «Θρακιωτών και φίλων Θράκης ΒΑ Αττικής», «Εξωραϊστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»» και «Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας» παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα.
22:00 Παραδοσιακό γλέντι
Ο Μίλτος Φίλος μαζί με τη Βασιλική Κατερίνη και την πολυμελή ορχήστρα τους ανοίγουν τις εορταστικές δράσεις με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
11:00–14:00 και 18:00-20:00 «Παιδικά Εργαστήρια & Μεγάλο Παιχνίδι»
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Παιανίας περιμένει μικρές και μικρούς εξερευνητές για ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού. Στην κεντρική πλατεία θα βρίσκεται ο «στίβος περιπέτειας», όπως, επίσης, εργαστήρια στεφανιών, ζωγραφιών και κατασκευών για παιδιά.
Κυριακή 30 Απριλίου
-Κεντρική Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου
20:00 Παραδοσιακά Χορευτικά Σχήματα
Οι σύλλογοι: «Εξωραϊστικός–Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας», «Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής «Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ»» και «Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γλυκών Νερών–Παιανίας «Η Γενοβέφα»» παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα.
22:00 Λαϊκή βραδιά
Η Ευτέρπη Λημναίου, ο Σπύρος Μπρέμπος και ο Νίκος Δούρος μαζί με την ορχήστρα τους υποδέχονται τον «Μάη Θανάση» με γνωστά και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Δευτέρα 1 Μαΐου
-Κεντρική Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου
11:30 «Καλωσορίζοντας την άνοιξη»
Η «Ποδηλατική Βόλτα Παιανίας», με σημείο αφετηρίας την κεντρική πλατεία, θα ξεκινήσει την Πρωτομαγιάτικη βόλτα της, διανύοντας τα πιο όμορφα περιαστικά σημεία της πόλης.
21:00 «Εδώ σ’ αυτή τη γειτονιά»
Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ θα παρουσιάσει την μουσικοχορευτική παράσταση: «Εδώ σ’ αυτή τη γειτονιά», με το μουσικό σχήμα «Bronza Banda» και τη συμμετοχή περίπου 100 συντελεστών. Επίσης, συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων και ο Σύλλογος Ποντίων Σουρμένων.
-Αγία Τριάδα Παιανίας
11:30 Πρωτομαγιά στα πέριξ
Στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αγίας Τριάδας, ο σύλλογος «Αγίας Τριάδας Παιανίας» περιμένει μικρούς και μεγάλους για την καθιερωμένη κατασκευή πρωτομαγιάτικων στεφανιών με πλούσια εδέσματα και παρουσίαση από τα μουσικοχορευτικά σύνολά του.
-Πλατεία Συλλόγου Αργιθέας
13:00 «Πρωτομαγιάτικο γλέντι»
Ο Σύλλογος Αργιθέας περιμένει όλους τους κατοίκους να γιορτάσουν μαζί την Πρωτομαγιά με μουσική, εδέσματα και ζωντανή ορχήστρα.
-Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Παιανίας
19:00 Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου
Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής πολιούχου Αγ. Αθανασίου.
Τρίτη 2 Μαΐου
07:00 Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου
Όρθρος–Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου και λιτανεία Ιεράς Εικόνας.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Παιανίας (Βασ. Φρειδερίκης 3, Παιανία)
Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής: Γιώργος Χούντας
Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης:
Σάββατο 29/4: 19:00 Εγκαίνια έκθεσης
Κυριακή 30/4: 18:00-21:00
Δευτέρα 1/5: 18:00-21:00
Τρίτη 2/5: 18:00-21:00
Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας (Βασ. Σοφίας 14, Παιανία)
ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
-Λαογραφικού υλικού του Λ.Ε. Παιανίας
-Παραδοσιακού Κοσμήματος από την κ. Γεωργία Βαγενά
-«Η παραδοσιακή φορεσιά στο θέατρο σκιών». με πρωτότυπες φιγούρες δια χειρός Θανάση Τζοΐτη
Ωράριο Λειτουργίας Εκθέσεων στον χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας:
Σάββατο 29/4 έως Τρίτη 2/5: 11:00-14:00 & 17:00–20:00
Σάββατο 6/5 & Κυριακή 7/5: 11:00-14:00 & 17:00–20:00
Σάββατο 13/5 & Κυριακή 14/5: 11:00-14:00 & 17:00–20:00
Σάββατο 27/5 & Κυριακή 28/5: 11:00-14:00 & 17:00–20:00
Επίσκεψη σχολικών ή άλλων ομάδων κατόπιν συνεννόησης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945168089 / 6950909523 / 6945991117.