ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Διασκέδαση Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πλήθος μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών ξεφάντωσαν στον Δήμο Ηλιούπολης Αττικής

Ο Δήμος Ηλιούπολης γέμισε με καρναβαλικά πληρώματα, κέφι, μουσική και εκατοντάδες θεατές, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών, δημοτών και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 το Καρναβάλι του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη και όλων των μελών της Δημοτικής Αρχής.

Στο κέντρο, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από νωρίς το πρωί μεγάλο πλήθος μασκαράδων, προερχόμενων από Σχολεία, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς, Σωματεία και πολίτες, μαζί με δυο αποκριάτικα άρματα, τα οποία ήταν προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου και των επιχειρήσεων της πόλης, έλαβαν μέρος στην αποκριάτικη καρναβαλική παρέλαση, η οποία ξεκίνησε από το Νησάκι και κατέληξε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, χαρίζοντας κέφι στους δημότες και στους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή η συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων και του κόσμου που την παρακολούθησε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στον Δήμο Ηλιούπολης.
Μάλιστα, στο τέλος της Παρέλασης βραβεύτηκαν:
α) Το γκρουπ με την καλύτερη στολή: το βραβείο κέρδισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
β) Το πολυπληθέστερο γκρουπ: το βραβείο κέρδισε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.

Επάνω και κάτω, η βραβευμένη καρναβαλική ομάδα του 2ου Δημοτικού Ηλιούπολης

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες Bo και Ειρήνη Παπαδοπούλου, καθώς και ένα ξέφρενο πάρτι σε λάτιν ρυθμούς, με τους χορευτές «Zumbaμε», που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μικροί και μεγάλοι έδωσαν βροντερό «παρών», χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τελικής πτώσης.
Απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από τη διοργάνωση όσο και από την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μια μεγάλη γιορτή. Όλη η πόλη έγινε μια παρέα με το Καρναβάλι μας. Οι εκδηλώσεις αυτές, που τόσο μας έλειψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουμε. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στα γκρουπ (τα Σχολεία, τους Συλλόγους, τους δασκάλους, τους γονείς και, φυσικά, τους μικρούς μας καρναβαλιστές), τους καλλιτέχνες, όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς μας, την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όλη τη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους δημότες και επισκέπτες, που παρέστησαν μαζικά. Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου.».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης

Επίσης, υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, από τις 5 έως τις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Φλέμινγκ, σε συνεργασία με το Σώμα Οδηγισμού Τ.Τ. Ηλιούπολης, πραγματοποιήθηκε, επίσης, με μεγάλη συμμετοχή, ένα ανεπανάληπτο παραδοσιακό «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» στους δρόμους της Ηλιούπολης, με αφετηρία και τερματικό προορισμό την Πλατεία Φλέμινγκ, με την Ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών «Quilombo» να ξεσηκώνει τους πάντες με τους ήχους, τον χορό και τη ζωντάνια τους.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης θα συνεχιστούν την Καθαρά Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2023, στις 11 π.μ., με παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, τραγούδι και με το πέταγμα του χαρταετού, στο Πάρκο Χαλικάκι.