ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Ιστορία Παιδεία

Παρουσιάστηκε στον χώρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας το ντοκιμαντέρ: «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή»

Τη Δευτέρα το απόγευμα, 1 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, στη Νέα Ιωνία Αττικής, προβλήθηκε το εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή». Λίγο πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών κ. Δημήτριος Δερβεντλής και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, ενώ ο Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής κ. Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος προλόγισε το ντοκιμαντέρ.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, συνοδευόμενο με ανάλογο φωτογραφικό υλικό:

2 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στις 7:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενώσεώς μας, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή», σε συνεργασία με τον εν Αθήναις Σύλλογο Μεγαλοσχολιτών και των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σημειώνοντας τη σπουδαιότητα σήμερα της προβολής του,

ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Δημήτρης Δερβεντλής, Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Προλόγισε ο κ. Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, αναφέροντας ιστορικά στοιχεία για την Κωνσταντινούπολη και τη Σχολή από την πτώση της Πόλης μέχρι σήμερα.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, με την επιμέλεια του Δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη, θα γνωρίσει στις επόμενες γενιές το αρχαιότερο εκπαιδευτήριο του Ελληνισμού, που στέκεται αγέρωχο επάνω σε έναν λόφο του Κερατίου Κόλπου της Κωνσταντινούπολης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εικόνες από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Σχολής, αρκετές συνεντεύξεις καθηγητών, που δίδαξαν, αλλά και καθηγητών που διδάσκουν σήμερα, μαθητών που αποφοίτησαν και μαθητών που σπουδάζουν σήμερα, καθώς και ειδικών επιστημόνων, που αναφέρουν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της Σχολής, ενώ υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ευχαριστούμε τον κ. Στάθη Αρβανίτη για την παραχώρηση των φωτογραφιών.