ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πάνω από 250 ηλικιωμένοι εκπαιδεύονται στις ψηφιακές γωνιές στο 7ο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιωαννιτών

Το 7ο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφτηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Φώτης Βάββας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Δημήτρης Πάνου, όπου εδώ και δύο μήνες υλοποιείται η δράση: «Ψηφιακές γωνιές» του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος: «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων».

Στον χώρο του 7ου Κ.Α.Π.Η., όπως και σε όλες τις δομές που συμμετέχουν, με ευθύνη του Δήμου έχει διαμορφωθεί η «Ψηφιακή Γωνιά», στην οποία υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, υποδομή για τη λειτουργία του εξοπλισμού του Ψηφιακού Βοηθού–Εκπαιδευτή, «projector» για την παρουσίαση και παρακολούθηση του μαθήματος από όλες και όλους όσοι συμμετέχουν και ενημερωτικό «banner» του Προγράμματος.

Οι κ.κ. Φώτης Βάββας και Δημήτρης Πάνου συνομίλησαν με τους εκπαιδευόμενους, την ψηφιακή βοηθό-εκπαιδεύτρια της ομάδας, καθώς και με στελέχη του ΟΚΠΑΠΑ, που συμμετέχουν στην υλοποίηση της δράσης, και διαπίστωσαν τον ενθουσιασμό και την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων-ωφελούμενων του Προγράμματος.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο 7ο Κ.Α.Π.Η., ο κ. Βάββας δήλωσε πως: «Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος του προγράμματος, που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, είναι η ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων. Και η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 60+) του Δήμου. Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 2 μήνες, με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τα ηλικιωμένα μέλη των Κ.Α.Π.Η. για την παρακολούθηση των μαθημάτων, καθώς ο αριθμός των εκπαιδευόμενων έχει ξεπεράσει τα 200 άτομα, και, επιπλέον, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και από άλλους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα», προσθέτοντας πως: «Ο Δήμος μας, έχει αποφασίσει να επεκτείνει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και εξετάζει τη δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος σε μόνιμη βάση, χρησιμοποιώντας πόρους του Δήμου.», ενώ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον αείμνηστο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, αλλά και τον νέο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Δημήτρη Πάνου, για τη συνεργασία και την οργάνωση των μαθημάτων, τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Ευάγγελο Καρβούνη, το προσωπικό του ΟΚΠΑΠΑ, που συμμετέχει και υποστηρίζει την εν λόγω δράση, τους εκπαιδευτές-ψηφιακούς βοηθούς, καθώς και όλους τους ηλικιωμένους-εκπαιδευόμενους, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν με θέρμη και ενθουσιασμό το πρόγραμμα και συμμετέχουν στα μαθήματα.
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Πάνου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Βασική προτεραιότητα της Διοίκησης είναι η αναβάθμιση των Κ.Α.Π.Η. με την παροχή υπηρεσιών, που έχουν απόλυτη ανάγκη οι ηλικιωμένοι. Έτσι, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και την επιστροφή στην κανονικότητα, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, προκειμένου να αναπτυχθούν νέες δράσεις.
Το πρόγραμμα για την ψηφιακή εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντικό, και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση που έχει.», συμπληρώνοντας πως: «Στις νέες τεχνολογίες εκπαιδεύονται πάνω από 250 μέλη των Κ.Α.Π.Η., ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση ατόμων άνω των 60 ετών, που δεν αποτελούν μέλη των Κ.Α.Π.Η..».
Ακόμη, ο κ. Πάνου ανέφερε πως: «Είχα πει κατά την έναρξη του προγράμματος ότι έστω και ένας ηλικιωμένος αν αποφύγει την ουρά σε κάποια τράπεζα θα είναι μεγάλο όφελος. Δύο μήνες μετά την εφαρμογή του προγράμματος και την εκπαίδευση, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, τελικά, θα είναι πολλοί οι ηλικιωμένοι που δεν θα ξαναβρεθούν σε ουρά τράπεζας ή δημόσιου οργανισμού για την πληρωμή λογαριασμών. Επίσης, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι μπορούν μέσω των κοινωνικών δικτύων και των σύγχρονων τεχνολογιών να επικοινωνούν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που βρίσκονται μακριά. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύεται ότι ήρθε να καλύψει μία πραγματική ανάγκη για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.».