ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Θέατρο Κοινωνία Μουσική Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παιδική Μουσικοθεατρική Παράσταση: «Η Ιστορία ενός Φυτού» | Μαρούσι | Κυριακή 5/11, ώρα 11:30 π.μ.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Α.) κ. Νικόλαος Πέππας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο: «Η Ιστορία ενός Φυτού», η οποία θα ανεβεί στο Αμφιθέατρο του OTEAcademy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στις 11:30 π.μ..

Η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου και συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης».

Η παράσταση βασίζεται στο διδακτικό παραμύθι, με τίτλο: «Η Ιστορία ενός Φυτού», της κ. Ευρυδίκης Σιγαλού, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΕΘΕΞΙΣ».

Μουσική Επιμέλεια Ορχήστρας και Διεύθυνση Χορωδίας: κ. Φωτεινή Κοσκόρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης»

Επιμέλεια Θεατρικής Παράστασης: κ.κ. Φωτεινή Κοσκόρου, Ευρυδίκη Σιγαλού και Χριστίνα Σπηλιακοπούλου.

Ορχήστρα:

Πιάνο: κ. Μαρία Ζούρα

Βιολί: κ. Κωνσταντίνος Ζήκος

Κλαρινέτο-Φλάουτο: κ. Μαρίνος Γαλατσινός

Μπάσο: κ. Γιώργος Βόλης

Κιθάρα: κ. Βασίλης Λαγός.

Φιλική Συμμετοχή: κ. Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, Σοπράνο.

Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» – Ηθοποιοί (Με αλφαβητική σειρά):

Αναστοπούλου Ευαγγελία, Ανδρέου Θεοδώρα, Γκούτσι Μαρία, Δασκαλάκη Αγγελική, Δελή Βασιλική, Δελή Γεωργία, Καρακατσάνη Άννα, Καραμούτα Δήμητρα, Κλαυδιανού Αλκμήνη, Κωστούλας Γιώργος, Κωτούλα Κωνσταντίνα, Λευθεριώτη Θάλεια, Μπισκίνης Κωνσταντίνος, Μπλατσιώτη Δέσποινα, Όμτσικους Νικόλας, Παλαμίδης Ζαχαρίας, Παλαμίδη Λαμπρινή, Παλαμίδη Φωτεινή, Παλαιού Μόνικα, Πισκιτζή Ευαγγελίνα, Ρίζου Χαρά, Σακολλάρης Ορέστης, Σπηλιακοπούλου Ηλέκτρα, Στεφάνου Αιμιλία-Μαρία, Στεφάνου Ειρήνη και Τζουτζοπούλου Ιόλη.

Λίγα Λόγια για το Παραμύθι

Το διδακτικό αυτό παραμύθι διηγείται τις περιπέτειες ενός άσημου και ταπεινού φυτού και διδάσκει:

  • Τη δύναμη και τη χρησιμότητα του κάθε ζωντανού πλάσματος επάνω στη γη.
  • Δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος.
  • Τη δύναμη της οικογένειας.
  • Τη δύναμη της φύσης.
  • Τη σημασία των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης.
  • Τα αποτελέσματα της προόδου και του υπερ-καταναλωτισμού.
  • Την ενέργεια της γης και τη σοφία της.
  • Πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει λεωφορείο, με αναχώρηση στις 10:30 π.μ. από το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασιλίσσης Όλγας 12, Μαρούσι) και επιστροφή στο ίδιο σημείο μετά από το τέλος της παράστασης.