ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άλλα Αθλήματα Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 76ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών και Γυναικών στη Σαλαμίνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διοργάνωση του 76ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών και Γυναικών στη Σαλαμίνα, που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Γραμματικός».

Συνολικά, 78 αθλητές και αθλήτριες, από σωματεία όλης της Ελλάδας, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και απολαυστικές αναμετρήσεις στο κυνήγι των διακρίσεων. Η άψογη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και του Δήμου Σαλαμίνας απέδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με τη στήριξη της τοπικής αγοράς και επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση περιλάμβανε:
-Εκπλήξεις για τους αθλητές, όπως το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ για τους νικητές του απλού, για πρώτη φορά στην ιστορία.
-Καινοτομίες, δεδομένου ότι τα κύπελλα και τα μετάλλια των νικητών «τυπώθηκαν» (για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος) εξ’ ολοκλήρου σε 3D εκτυπωτές, με το υλικό από τα κατεστραμμένα μπαλάκια των αθλητικών συλλόγων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της «Mediterra Institute».
-Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως την παρουσίαση του βιβλίου: «Το κορίτσι κι ο Μονόκερος», το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.
Μεταξύ των βραβεύσεων που έγιναν, ιδιαίτερη συγκίνηση έκρυβε η πρώτη από τις βραβεύσεις, διότι ήταν μετά θάνατον, για τον Νίκο Κωστόπουλο, έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στο άθλημα, ταυτισμένο με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2017, υπήρξε πρώτος επίσημος προπονητής στον Τελαμώνα Σαλαμίνας τη δεκαετία του ‘80. Το βραβείο του Δήμου απένειμε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος στη σύζυγο του εκλιπόντος, Σόνια.
Επίσης, ο Δήμος Σαλαμίνας και η Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ελλάδας τίμησαν και την επί 30 χρόνια προπονήτρια του τοπικού αθλητικού σωματείου «Τελαμών», κ. Μαρία Ηλιάκη, η οποία υπήρξε διεθνής αθλήτρια στις μικρές ηλικίες και πρωταθλήτρια Α΄ Εθνικής Γυναικών με τον «Τελαμώνα», και συνέχισε ως προπονήτρια με αδιάκοπη παρουσία.
Μία ακόμα βράβευση έγινε για τη βασική αθλήτρια της «χρυσής» εποχής του «Τελαμώνα» και παλιό μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών, κ. Μαρία Καλογιάννη, η οποία τιμήθηκε ως «η μακροβιότερη παίκτρια του Τελαμώνα».
Ακόμη, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν οι διοργανωτές κάλεσαν για να αναδείξουν στο κοινό την προπονήτρια του Πέρα (επίσης από τη Σαλαμίνα) κ. Όλγα Γεωργοπούλου και τον θρυλικό Έλληνα αθλητή κ. Καλλίνικο Κρεάνγκα, τιμώντας τους αγώνες τους ως μία ακόμη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας.
Επιπρόσθετα, παραδόθηκαν αναμνηστικές μπλούζες στον μικρό Περσέα, με τυπωμένο πίσω το όνομά του και μπροστά τον spiderman, τον ήρωά του, και άλλες δύο από την Ομάδα Καλοσύνης συμβολικά στον Δήμαρχο Σαλαμίνας και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Γιάννης Σγουρόπουλος και η κ. Κωνσταντίνα Παρίδη είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδας του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2024.

Στο διπλό ανδρών πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.).
Στο διπλό γυναικών οι κ.κ. Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός Α.Ο.).
Στο διπλό μικτό πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός Α.Ο.).
Επίσης, εξαιρετική παρουσία επέδειξαν οι Σαλαμίνιοι αθλητές με τις εξής διακρίσεις:
-2 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο για την κ. Μαλαματένια Παπαδημητρίου.
-1 ασημένιο και 1 χάλκινο για τον κ. Τάσο Ρηνιώτη.
-1 ασημένιο για την κ. Έλενα Σοφρά.
-1 χάλκινο για την κ. Όλγα Γεωργοπούλου.
Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά με βεγγαλικά, κονφετί και μουσική για τους νικητές.
Επιπλέον τιμήθηκαν δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης:
Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσαν την κ. Ανδριανή (Λιάνα) Δουμένη και την κ. Αρχοντούλα Βολακάκη. Δύο αθλήτριες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον θεσμό, αφού (μεταξύ πολλών άλλων εθνικών τίτλων) η κ. Δουμένη έχει δύο χρυσά μετάλλια στο απλό γυναικών και η κ. Βολονάκη τέσσερα. Επίσης, η κ. Δουμένη είναι από τη Σαλαμίνα και είχε εξελιχθεί σε κορυφαία αθλήτρια στη «χρυσή» εποχή του «Τελαμώνα», ενώ υπήρξε και Βαλκανιονίκης, ενώ η κ. Βολακάκη βραβεύτηκε με αφορμή και την ολυμπιακή χρονιά, καθώς είναι η μοναδική Ελληνίδα, που έχει αγωνιστεί στο απλό Ολυμπιακού τουρνουά (Αθήνα, 2004), ενώ, βέβαια, ήταν παρούσα και στο διπλό γυναικών, με συμπαίκτρια την κ. Μαρία Μοίρου.
Εν κατακλείδι, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Σαλαμίνα απέδειξε στην πράξη πως μπορεί και διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις, προσδίδοντας το κύρος που πρέπει σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.