ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Ο Σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι ασθένεια, αλλά τρόπος ζωής.», τόνισε ο διαπρεπής διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας στα Άνω Λιόσια

Αμείωτο κράτησε το ενδιαφέρον των ακροατών του για πάνω από μια ώρα ο διαπρεπής ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος κ. Χρήστος Ζούπας, ο πασίγνωστος γιατρός και μέλος της μεγάλης ομάδας της Α.Ε.Κ., η οποία κατέκτησε το 1968 το κύπελλο Ευρώπης στο μπάσκετ, ο οποίος, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποίησε μια εμπνευσμένη διάλεξη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη.

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση και την πεντηκονταετή εμπειρία με το ανεπιτήδευτο πηγαίο χιούμορ του, ο κ. Χρήστος Ζούπας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο διαβήτης ή το «γλυκό μυστήριο της ζωής», δεν είναι ασθένεια, αλλά τρόπος ζωής/» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Πολλές μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και του αθλητισμού ήταν διαβητικοί ή «γλυκείς άνθρωποι.», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως: «Η μεσογειακή διατροφή και το καθημερινό βάδισμα δεκαπέντε λεπτών την ημέρα εξασφαλίζουν στους διαβητικούς καλή ποιότητα ζωής, παράμετρο που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη ιατρική.».

Επίσης, ο κ. Ζούπας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη, προβλέποντας πως: «Το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα αντέξει τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαβητικών, που στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 12% του πληθυσμού.» και δίνοντας μια τάξη μεγέθους ανέφερε πως: «Το κόστος του διαβήτη, παγκοσμίως, φτάνει τα τρία τρις Ευρώ τον χρόνο.».
Επιπλέον, ο κ. Ζούπας πρότεινε ως προληπτικά μέτρα την άσκηση και τη μεσογειακή διατροφή, και κατέρριψε τον μύθο της στέρησης, επισημαίνοντας πως: «Το διαιτολόγιο του διαβητικού δεν πρέπει να διαφέρει από το οικογενειακό. Χρειάζεται, όμως, μέτρο και αυτοσυγκράτηση.».
Ακόμη, ο κ. Ζούπας, ως απόλυτα φιλοσοφημένος άνθρωπος, ανέδειξε την υγεία ως πρωταρχικό αγαθό και πρότεινε την καλλιέργεια ενός συστήματος αξιών, που να στοχεύει στην προστασία της ως μέσου προσωπικής ευτυχίας και επιτυχίας. Και ως πρώην μεγάλος αθλητής αναφέρθηκε και στη συμβολή του ελληνικού αθλητισμού για τη δημιουργία υγιών προτύπων στη νεολαία.

Κλείνοντας, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Ζούπας κατέθεσε τον δικό του κώδικα προτεραιοτήτων, με σκοπό τη συμπερίληψη, την αλληλοκατανόηση, αλλά και τη δημιουργία προσωπικού αποτυπώματος στη ζωή, αναφέροντας ότι το δικό του είναι «τα πεντέμισι χιλιάδες περιστατικά που έχει δει, από τα οποία πεντακόσια παιδιά και πάνω από τρεις χιλιάδες γυναίκες που βοήθησε να τεκνοποιήσουν».

Μάλιστα, στην ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, ο Δήμος Φυλής και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών της Α.Ε.Κ. και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος και ο Πρόεδρος των Παλαίμαχων της Α.Ε.Κ. κ. Νίκος Μπαμπανικολός, και ακόμη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Δ.Σ. Βαγγέλης Δερμανούτσος, Νίκος Αποστολίδης και Σάββας Ανεστιάδης, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Υπεύθυνου Εγκαταστάσεων της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ., από πλευράς Μητρόπολης Ιλίου παραβρέθηκαν πολλοί ιερωμένοι και από τον Δήμου Φυλής το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ Γιώργος Μαυροειδής., ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία ο Δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σταθόπουλος.