ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Αττική Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Ο Σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι ασθένεια, αλλά τρόπος ζωής.», τόνισε ο διαπρεπής διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας στα Άνω Λιόσια

Αμείωτο κράτησε το ενδιαφέρον των ακροατών του για πάνω από μια ώρα ο διαπρεπής ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος κ. Χρήστος Ζούπας, ο πασίγνωστος γιατρός και μέλος της μεγάλης ομάδας της Α.Ε.Κ., η οποία κατέκτησε το 1968 το κύπελλο Ευρώπης στο μπάσκετ, ο οποίος, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποίησε μια εμπνευσμένη διάλεξη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη.

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση και την πεντηκονταετή εμπειρία με το ανεπιτήδευτο πηγαίο χιούμορ του, ο κ. Χρήστος Ζούπας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο διαβήτης ή το «γλυκό μυστήριο της ζωής», δεν είναι ασθένεια, αλλά τρόπος ζωής/» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Πολλές μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και του αθλητισμού ήταν διαβητικοί ή «γλυκείς άνθρωποι.», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως: «Η μεσογειακή διατροφή και το καθημερινό βάδισμα δεκαπέντε λεπτών την ημέρα εξασφαλίζουν στους διαβητικούς καλή ποιότητα ζωής, παράμετρο που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη ιατρική.».

Επίσης, ο κ. Ζούπας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη, προβλέποντας πως: «Το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα αντέξει τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαβητικών, που στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 12% του πληθυσμού.» και δίνοντας μια τάξη μεγέθους ανέφερε πως: «Το κόστος του διαβήτη, παγκοσμίως, φτάνει τα τρία τρις Ευρώ τον χρόνο.».
Επιπλέον, ο κ. Ζούπας πρότεινε ως προληπτικά μέτρα την άσκηση και τη μεσογειακή διατροφή, και κατέρριψε τον μύθο της στέρησης, επισημαίνοντας πως: «Το διαιτολόγιο του διαβητικού δεν πρέπει να διαφέρει από το οικογενειακό. Χρειάζεται, όμως, μέτρο και αυτοσυγκράτηση.».
Ακόμη, ο κ. Ζούπας, ως απόλυτα φιλοσοφημένος άνθρωπος, ανέδειξε την υγεία ως πρωταρχικό αγαθό και πρότεινε την καλλιέργεια ενός συστήματος αξιών, που να στοχεύει στην προστασία της ως μέσου προσωπικής ευτυχίας και επιτυχίας. Και ως πρώην μεγάλος αθλητής αναφέρθηκε και στη συμβολή του ελληνικού αθλητισμού για τη δημιουργία υγιών προτύπων στη νεολαία.

Κλείνοντας, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Ζούπας κατέθεσε τον δικό του κώδικα προτεραιοτήτων, με σκοπό τη συμπερίληψη, την αλληλοκατανόηση, αλλά και τη δημιουργία προσωπικού αποτυπώματος στη ζωή, αναφέροντας ότι το δικό του είναι «τα πεντέμισι χιλιάδες περιστατικά που έχει δει, από τα οποία πεντακόσια παιδιά και πάνω από τρεις χιλιάδες γυναίκες που βοήθησε να τεκνοποιήσουν».

Μάλιστα, στην ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, ο Δήμος Φυλής και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών της Α.Ε.Κ. και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος και ο Πρόεδρος των Παλαίμαχων της Α.Ε.Κ. κ. Νίκος Μπαμπανικολός, και ακόμη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Δ.Σ. Βαγγέλης Δερμανούτσος, Νίκος Αποστολίδης και Σάββας Ανεστιάδης, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Υπεύθυνου Εγκαταστάσεων της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ., από πλευράς Μητρόπολης Ιλίου παραβρέθηκαν πολλοί ιερωμένοι και από τον Δήμου Φυλής το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ Γιώργος Μαυροειδής., ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία ο Δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σταθόπουλος.