ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθήνα Ελλάδα Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει τη φετινή Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (22-24/1)

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της φετινής Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network), την Προεδρία του οποίου αναλαμβάνει η Αθήνα.

Το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, θα υποδεχτεί 66 ομολόγους του από 10 βαλκανικές χώρες στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) για το 2023, περίοδο κατά την οποία η Αθήνα αναλαμβάνει την Προεδρία του Δικτύου, έχοντας ως όραμα τη χάραξη κοινής πορείας προς ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας για τα Βαλκάνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως το B40 Balkan Cities Network ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Συνόδου της Κωνσταντινούπολης

Αναφορικά με τη διεξαγωγή της Συνόδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η Αθήνα θέλει και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη βαλκανική συνεργασία. Προχωράμε μαζί, ενισχύουμε δεσμούς.», και ακόμη επισήμανε πως: «Η Αθήνα αναλαμβάνει την προεδρία του δικτύου Β40, των σπουδαιότερων βαλκανικών πόλεων. Η στιγμή δε θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας θέλει και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη βαλκανική συνεργασία. Η πόλη μας γίνεται μητρόπολη του σύγχρονου κόσμου, αναπτυξιακά, τεχνολογικά, κι όχι μόνο. Ξέρει να βελτιώνει υποδομές και καθημερινότητα. Αυτή τη γνώση, τη νοοτροπία, τη μέθοδο θέλουμε να μοιραστούμε και με τις υπόλοιπες πόλεις του δικτύου. Να δώσουμε και να πάρουμε. Να μάθουμε όλοι από την ανταλλαγή και να ωφεληθούμε από τη συνεργασία. Το δίκτυο Β40 είναι η δυναμική απάντηση των πόλεων σε όσους βλέπουν στα Βαλκάνια, κατακερματισμό και ανταγωνισμό. Κάθε δίκτυο σημαίνει πολλές γέφυρες. Επικοινωνίας, ανταλλαγής, συνεργασίας. Οι πόλεις βγαίνουν μπροστά, εκεί που τα κράτη φαίνονται δύσκαμπτα στη συνεργασία. Προχωράμε μαζί, ενισχύουμε δεσμούς, θα πετύχουμε.».

Επίσης, πολύ μεγάλη θα είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών Δήμων, καθώς εκτός από τη διοργανώτρια πόλη της Αθήνας θα συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι: Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πατραίων, Τρικκαίων, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κηφισιάς, Παλλήνης, Ορεστιάδας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Κοζάνης, Βέροιας, Καρδίτσας, Κιλελέρ, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Κορίνθου, Άργους, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Χίου, Χανίων και Ρεθύμνου.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία της Συνόδου, ο κ. Μπακογιάννης θα αναφερθεί στο όραμα της Προεδρίας της Αθήνας για το 2023.
Επίσης, ανάμεσα στους ομιλητές της Συνόδου είναι: ο Πρόεδρος του Δικτύου Eurocities και Δήμαρχος Φλωρεντίας κ. Ντάριο Ναρντέλι, οι Δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης, Τιράνων, Σόφιας, Βελιγραδίου, Σεράγεβου, Κότορ, Αυλώνα κ.ά., ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών κ. Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις και οι συνεργασίες των μελών του Δικτύου Β40 κατά τον τελευταίο χρόνο και θα συζητηθούν οι στόχοι, η στρατηγική και οι προτεραιότητες για το μέλλον.
Ακόμη, πρόκειται να συσταθούν ομάδες εργασίας, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών πόλεων, οι οποίες θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τις τοπικές δράσεις για το κλίμα, το άσυλο για τη μετανάστευση και την τοπική δημοκρατία, τις «έξυπνες» πόλεις μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, καθώς και για την οικονομία και την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των πόλεων.