ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ιστορία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην επιμνημόσυνη δέηση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο

Στην επιμνημόσυνη δέηση, που εψάλη στο μνημείο του μεγάλου ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον γιο του Πέτρο.

Στην τελετή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Πειραιά, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Για τον γενναίο αγωνιστή και Ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και για τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 μίλησε η Εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Καϊόγλου, Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε πως: «Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να αποτίνουμε φόρο τιμής σε εκείνους που έπεσαν το 1821, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σε ακόμη μια εθνική επέτειο στέλνουμε το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τις μάχες που δίνουμε σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας ή οποιαδήποτε άλλη μάχη, αντικρίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα, το οποίο δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο στις εθνικές επετείους, αλλά 365 ημέρες τον χρόνο. Χρόνια πολλά.».

Ακόμη, στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, εκ μέρους της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Φωτεινός Πατσιλινάκος, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιά η υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντώνιος Καμπούρης και εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά η κ. Ειρήνη Κατσακούλη, Εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου.

Από τον Δήμο Πειραιά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Δημήτρης Βλαχάκος, η Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Όλγα Πυκνάδα και αρκετοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι.