ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Λήμνου υπέγραψε σύμβαση δημιουργίας δημοτικής μονάδας κομποστοποίησης απορριμμάτων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λήμνου για τον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων και κατ’ επέκταση των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον Χ.Υ.Τ.Α., καθώς και σε συνέχεια ενεργειών προς την ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης ύψους 459.321 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία, για τη δημιουργία δημοτικής μονάδας κομποστοποίησης.

Πρόκειται για το δεύτερο υποέργο της πράξης: «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Λήμνου», η οποία έχει ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κ. Μουτζούρη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας:: «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων, και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Επίσης, με στόχο τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα, απέναντι στο φαινόμενο διάβρωσης της ακτής και της υποσκαφής της παραλιακής οδού, καθώς και τη βελτίωση της εγκατάστασης ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, ο Δήμος Λήμνου, κατόπιν σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, προχωρά σε διαγωνισμό για την ανάθεση της «Μελέτης ακτομηχανικής προστασίας Αγίου Ιωάννη Κάσπακα» («πρώτο υποέργο της Πράξης με τίτλο «Δράσεις προστασίας παραλίας Αγίου Ιωάννη Κάσπακα Λήμνου»), προϋπολογισμού 177.142 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».
:Αμέσως μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος μας προχωρά στην υλοποίηση νέων έργων, τα οποία συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη μετάβαση στη λεγόμενη «πράσινη εποχή», αλλά και τη θωράκιση περιοχών από φυσικά φαινόμενα, με παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι τα εν λόγω έργα, καθώς, επίσης, και μιας σειρά άλλων κρίσιμων παρεμβάσεων, δεν θα ήταν υλοποιήσιμα χωρίς τους χρηματοδοτικούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος¨»Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και τον προϊστάμενο και τα στελέχη αυτής, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των ανωτέρω έργων.».