Ο Δήμαρχος Λήμνου υπέγραψε σύμβαση δημιουργίας δημοτικής μονάδας κομποστοποίησης απορριμμάτων
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λήμνου για τον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων και κατ’ επέκταση των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον Χ.Υ.Τ.Α., καθώς και σε συνέχεια ενεργειών προς την ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης ύψους 459.321 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία, για τη δημιουργία δημοτικής μονάδας κομποστοποίησης.
Πρόκειται για το δεύτερο υποέργο της πράξης: «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Λήμνου», η οποία έχει ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κ. Μουτζούρη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας:: «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων, και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Επίσης, με στόχο τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα, απέναντι στο φαινόμενο διάβρωσης της ακτής και της υποσκαφής της παραλιακής οδού, καθώς και τη βελτίωση της εγκατάστασης ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, ο Δήμος Λήμνου, κατόπιν σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, προχωρά σε διαγωνισμό για την ανάθεση της «Μελέτης ακτομηχανικής προστασίας Αγίου Ιωάννη Κάσπακα» («πρώτο υποέργο της Πράξης με τίτλο «Δράσεις προστασίας παραλίας Αγίου Ιωάννη Κάσπακα Λήμνου»), προϋπολογισμού 177.142 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».
:Αμέσως μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος μας προχωρά στην υλοποίηση νέων έργων, τα οποία συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη μετάβαση στη λεγόμενη «πράσινη εποχή», αλλά και τη θωράκιση περιοχών από φυσικά φαινόμενα, με παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι τα εν λόγω έργα, καθώς, επίσης, και μιας σειρά άλλων κρίσιμων παρεμβάσεων, δεν θα ήταν υλοποιήσιμα χωρίς τους χρηματοδοτικούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος¨»Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και τον προϊστάμενο και τα στελέχη αυτής, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των ανωτέρω έργων.».