ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Κοινωνία Νέα Δημοκρατία

Μεγάλη συμμετοχή, παλμός και αισιοδοξία στην εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. Ανατολικής Αττικής για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, συγκινησιακή φόρτιση και συναισθήματα πολιτικής αισιοδοξίας, η Δ.Ε.Ε.Π. Ανατολικής Αττικής, μαζί με τις 13 ΔΗΜ.ΤΟ., γιόρτασαν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κρωπίας, με ομιλήτρια την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π., κ. Βανίτα Σωφρόνη, περιγράφηκε όλη η σημαντική για την Ελλάδα ιστορία της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, με την κ. Σοφρώνη να τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Η παράταξη της Ν.Δ. υπήρξε πάντα συνυφασμένη με την αποκατάσταση, την εδραίωση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την είσοδο της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τα χρόνια της μεταπολίτευσης συνδεθήκαμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, με τη διεύρυνση της δημοκρατίας, με την υπεράσπιση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με την προστασία της κοινωνίας και την εδραίωση της χώρας στην Ε.Ε.. Μισός αιώνας υπερηφάνειας, συνέπειας και καθήκοντος.».

Επίσης, η ομιλήτρια της εκδήλωσης, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, έκανε μια ιστορική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην προάσπιση της δημοκρατίας, των θεσμών, της κοινωνίας και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενη στην 5ετία 2019-2024 εξήρε την πορεία της Οικονομίας, τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τη μεταρρυθμιστική πολιτική στην υγεία, στην παιδεία και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής Γραφείου Προέδρου κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος στήριξε σημαντικά την πραγματοποίηση αυτής της επετειακής βραδιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Θανάσης Αυγερινός, οι Δήμαρχοι Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Ισίδωρος Μάδης, Ραφήνας-Πικερμίου κ. Δήμητρα Τσεβά, ενώ τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Κώστα Αλαγιάννη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χρυσάφης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα λειτουργείας αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Χρήστος Γώγος, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Ν.Δ. κ.κ. Νόνη Δούνια, Σπύρος Καρανικόλας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εν δυνάμει υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Αυτιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού κ. Λεωνίδας Πιλιλίτσης και η Συντονίστρια κομματικών οργανώσεων Ανατολικής Αττικής κ. Σάσα Πατεράκη, ο Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανατολικής Αττικής κ. Μιχάλης Σαλίβερος, οι πολιτευτές κ.κ. Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, Ευάγγελος Δημητρίου και Αναστάσιος Αγγέλικας, κομματικά στελέχη, αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βραβεύτηκαν άνθρωποι από την Ανατολική Αττική, που διαδραμάτισαν σημαντικό κομματικό και πολιτικό ρόλο στα χρόνια της μεταπολίτευσης, άνθρωποι που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης από το 1974 έως και σήμερα.