Μεγάλη επιτυχία της φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Κέντρου «GADALA» για την Ημέρα της Γυναίκας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Αραβικών Χορών «GADALA» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μία εντυπωσιακή Ελληνοαραβική φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Γιορτή της Γυναίκας», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023, στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά», στον Νέο Κόσμο.
Της Παναγιώτας Σούγια
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η διακεκριμένη Εκπαιδεύτρια, Χορογράφος και ιδρύτρια του «Κέντρου», κ. Φωτεινή Γκαντάλα, ανέφερε πως: «Ως ιδρύτρια του εξειδικευμένου κέντρου αραβικών χορών «GADALA», θα ήθελα να σας καλωσορίσω σε αυτή την όμορφη γιορτή, σε αυτή την πολυπολιτισμική χορευτική βραδιά, που διοργανώσαμε με μεγάλη χαρά, ώστε να συμβάλουμε στην οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθώς μέρος των εσόδων αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης θα πάνε για το έργο της Ε.Α.Ε., με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί δίπλα της.».
Ακόμη, η κ. Γκαντάλα είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Να ενημερώσω ότι για όλο αυτό που θα δείτε συμμετέχουν πάνω από 100 εθελοντές. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι τα παιδιά που θα χορέψουν δεν είναι επαγγελματίες, αλλά το κάνουν μέσα από την καρδιά τους, οπότε ας συγχωρέσετε οποιοδήποτε λαθάκι, ενδεχομένως, θα υπάρξει, γιατί είναι κάτι το ζωντανό. Ευχόμαστε να το χαρείτε και να ταξιδέψετε μαζί μας σε όλες αυτές τις όμορφες γωνιές του κόσμου μας.».
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με μουσική και τραγούδια ερμηνευμένα από την κ. Μαρίνα Μανωλάκου, με τη συνοδεία του κ. Λευτέρη Μαυρομμάτη στο πιάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες εμφανίζονταν και στα μεσοδιαστήματα ανάμεσα σε κάθε χορογραφία, μέχρι να ετοιμαστούν οι χορεύτριες.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική αναφορά στη διαδρομή και στο έργο του πρότυπου πιστοποιημένου και εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικων Χορών «Gadala», το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2005, στη μνήμη του Αιγύπτιου Χουσεΐν Ελ Γκαντάλα, πατέρα της ιδρύτριας κ. Φωτεινής Γκαντάλα, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο «Κέντρο» παρέχει έγκυρους τίτλους σπουδών, αναγνωρισμένους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο Εξωτερικό, ενώ διανύοντας από το 2005 έως σήμερα μία καταξιωμένη πορεία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, αποτελεί την πλέον αρμόδια και εξειδικευμένη επαγγελματική σχολή διδασκαλίας ανατολίτικου χορού και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και εξεταστικό κέντρο στην Ελλάδα.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το Κέντρο «GADALA» έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, και στηρίζει ενεργά τις γυναίκες με καρκίνο. Μάλιστα, στην έδρα της Σχολής πραγματοποιούνται κύκλοι δωρεάν προγράμματος, με μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια αυθεντικού «οριεντάλ», για γυναίκες με καρκίνο του μαστού.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης υπήρξε μία εκτενής αναφορά στο διαχρονικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Ε.Α.Ε., και αμέσως μετά η κ. Γκαντάλα πρόσφερε έναν κορνιζαρισμένο έπαινο στην Πρόεδρο του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ως μια αναγνώριση της προσφοράς της Ε.Α.Ε. στον άνθρωπο.
Παραλαμβάνοντας τον συμβολικό έπαινο, η κ. Γεωργιάδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να αναφέρω εκ μέρους του Προέδρου μας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου τις θερμές του ευχαριστίες, τους φιλικούς του χαιρετισμούς γι’ αυτήν την ωραία φιλανθρωπική εκδήλωση, που πραγματικά παρουσιάζει και όλο το έργο της Ε.Α.Ε.. Παράλληλα, θέλω να συμπληρώσω ότι είμαστε εδώ περίπου 35 μέλη του Παραρτήματός μας, μεταξύ των οποίων είναι η Αντιπρόεδρός μας κ. Μοσχούλα Μπέστα, η Γραμματέας μας κ. Μαρία Στασινοπούλου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. μας κ. Φωτεινή Ρόδη.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Κέντρο Ανατολίτικου Χορού και τη Φωτεινή Γκαντάλα, η οποία είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δίπλα μας, μας στηρίζει, ακόμη και με δωρεάν μαθήματα. Είναι πάντα δίπλα στην Ε.Α.Ε..».
Συνεχίζοντας, η κ. Γεωργιάδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Όμως, σήμερα μέσα σε όλα τα άλλα σε αυτήν την όμορφη φιλανθρωπική εκδήλωση, τιμάται η γυναίκα. Μια γυναίκα, η οποία θα παρουσιαστεί και μέσα από τα χορευτικά σχήματα, που δημιούργησε πολύ ωραία η Φωτεινή, και θα μας παρουσιάσει, όπως μας είπε, τη ζωή των γυναικών της Αιγύπτου και τη σύγχρονη εποχή. Όμως, μέσα από όλη αυτήν την εκδήλωση, στην ουσία τιμάται η γυναίκα, διαχρονικά, σε όλη τη διαδρομή της, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της. Για όλα αυτά, λοιπόν, θα μας μιλήσει η εθελόντρια και μέλος μας, κ. Ουρανία Κουτούλα, η οποία θα παρουσιάσει τη γυναίκα σε αυτές τις μορφές. Τη γυναίκα την επιστήμονα, την αγρότισσα, τη νοικοκυρά, γενικώς τη γυναίκα, μέσα από τους αιώνες και τα σημερινά φαινόμενα, τα οποία τρέχουν σε βάρος τους, σε βάρος των διεκδικήσεων και των αγώνων τους.
Και πάλι ευχαριστούμε, ελπίζοντας ότι σύντομα θα συνεργαστούμε πάλι.».
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διάφορα χορευτικά σχήματα, τα οποία παρουσίαζαν εμπνευσμένες χορογραφίες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού, και ακόμη δίνοντας σε συγκεκριμένα άτομα αναμνηστικά ευχαριστήρια από το Κέντρο «Gadala», όπως στην Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη,
αλλά και στην εφημερίδα μας, η οποία ήταν Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης, το οποίο παρέλαβε η υπογράφουσα το ρεπορτάζ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γκαντάλα για την τιμή που μας κάνατε να παραβρεθούμε σε αυτή την υπέροχη φιλανθρωπική εκδήλωση, που περιλαμβάνει και τον «ιερό» σκοπό της οικονομικής ενίσχυσης της Ε.Α.Ε.. Από την πλευρά μας να ξέρετε πως θα είμαστε πάντοτε κοντά σας σε κάθε ανάλογη εκδήλωση. Πολλά συγχαρητήρια. «Μαμπρούκ».».
Επίσης, η Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, συνταξιούχος της Δ.Ε.Η., μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και εθελόντρια του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ.. της Ε.Α.Ε., κ. Ουρανία Κουτούλα, μίλησε εκτενώς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ξετυλίγοντας λεπτομερώς τα ιστορικά γεγονότα, που συνδέονται με τους διαχρονικούς αγώνες της Γυναίκας, αλλά και τις κατακτήσεις που πέτυχαν ή δεν πέτυχαν.
Χωρίς αμφιβολία, οι υπέροχες αραβικές χορογραφίες και, πρωτίστως, οι λεγόμενες «ιαματικές», ήταν κυριολεκτικά καταπληκτικές, ενώ πριν από την παρουσίαση κάθε χορογραφίας διαβαζόταν και το ιστορικό υπόβαθρο που τις περιβάλλει και αποτέλεσε την έμπνευση της δημιουργίας τους.