ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Διασκέδαση Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στο Κτήμα Φιξ υποδέχεται τον Μάιο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Με μια γιορτή αφιερωμένη στην Άνοιξη υποδέχεται τον Μάη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο Κτήμα Φιξ, ένα εκπληκτικό πάρκο 28 στρεμμάτων, που το απέκτησε ο Δήμος για να μπορούν να το περπατούν και να το χαίρονται οι δημότες. Πρόκειται για μία πολυθεματική γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, γεμάτη με άρωμα από λουλούδια, σελίδες βιβλίου, μουσική, εικαστικά και άλλα δρώμενα.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (29-30/4), το Κτήμα Φιξ θα παραμείνει ανοικτό για περισσότερες ώρες, από τις 10:00 έως τις 18:00, όπου ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα από ανθοπωλεία και φυτώρια θα περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ επαγγελματίες της πόλης θα είναι εκεί για να τους δώσουν συμβουλές για τα λουλούδια και τα φυτά τους.
Επίσης, το Κτήμα Φιξ θα είναι ανοικτό και τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς, από τις 10.00 έως τις 18.00, με τα περίπτερα των λουλουδιών εφοδιασμένα με το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι.
Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα διαθέτει επιλεγμένα βιβλία της για ανάγνωση στο πάρκο, έχοντας ετοιμάσει δραστηριότητες για τους μικρούς, κυρίως, φίλους της.
Ακόμη, στο Κτήμα θα φιλοξενηθεί Έκθεση Εικαστικών, επιμελημένη από τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας «Απελλής», με θέμα: «Γυναίκες και λουλούδια», αλλά και τον Ηρακλειώτη Άγγελο Μαυραειδή. Επιπλέον, τα μέλη του Εργαστηρίου Τέχνης Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε., θα στήσουν «workshop» εικαστικών για μικρούς και μεγάλους, με ανοιξιάτικο ντεκόρ.
Η γιορτή αναμένεται να κορυφωθεί στις 12:30, με το Τμήμα Πολιτισμού να έχει προγραμματίσει συναυλία με την Ηρακλειώτισσα Χριστίνα Γκόλια και τη μπάντα της, σε ρυθμούς ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου, με το συγκρότημα των μαθητών του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής να ανοίγει τη συναυλία.
Σχολιάζοντας το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς, που με αγάπη και μεράκι διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, που μπορούμε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, στο Κτήμα Φιξ, το οποίο με επίμονες και επίπονες προσπάθειες αποκτήσαμε, ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό: να μπορούν οι δημότες μας, αλλά και όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να το χαίρονται όλον τον χρόνο, ειδικά, όμως, τέτοιες εποχές. Σας καλώ, λοιπόν, να καλωσορίσουμε τον Μάη μαζί. Ραντεβού αυτό το τριήμερο στο Κτήμα Φιξ.».