ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Διασκέδαση Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στο Κτήμα Φιξ υποδέχεται τον Μάιο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Με μια γιορτή αφιερωμένη στην Άνοιξη υποδέχεται τον Μάη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο Κτήμα Φιξ, ένα εκπληκτικό πάρκο 28 στρεμμάτων, που το απέκτησε ο Δήμος για να μπορούν να το περπατούν και να το χαίρονται οι δημότες. Πρόκειται για μία πολυθεματική γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, γεμάτη με άρωμα από λουλούδια, σελίδες βιβλίου, μουσική, εικαστικά και άλλα δρώμενα.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (29-30/4), το Κτήμα Φιξ θα παραμείνει ανοικτό για περισσότερες ώρες, από τις 10:00 έως τις 18:00, όπου ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα από ανθοπωλεία και φυτώρια θα περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ επαγγελματίες της πόλης θα είναι εκεί για να τους δώσουν συμβουλές για τα λουλούδια και τα φυτά τους.
Επίσης, το Κτήμα Φιξ θα είναι ανοικτό και τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς, από τις 10.00 έως τις 18.00, με τα περίπτερα των λουλουδιών εφοδιασμένα με το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι.
Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα διαθέτει επιλεγμένα βιβλία της για ανάγνωση στο πάρκο, έχοντας ετοιμάσει δραστηριότητες για τους μικρούς, κυρίως, φίλους της.
Ακόμη, στο Κτήμα θα φιλοξενηθεί Έκθεση Εικαστικών, επιμελημένη από τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας «Απελλής», με θέμα: «Γυναίκες και λουλούδια», αλλά και τον Ηρακλειώτη Άγγελο Μαυραειδή. Επιπλέον, τα μέλη του Εργαστηρίου Τέχνης Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε., θα στήσουν «workshop» εικαστικών για μικρούς και μεγάλους, με ανοιξιάτικο ντεκόρ.
Η γιορτή αναμένεται να κορυφωθεί στις 12:30, με το Τμήμα Πολιτισμού να έχει προγραμματίσει συναυλία με την Ηρακλειώτισσα Χριστίνα Γκόλια και τη μπάντα της, σε ρυθμούς ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου, με το συγκρότημα των μαθητών του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής να ανοίγει τη συναυλία.
Σχολιάζοντας το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς, που με αγάπη και μεράκι διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, που μπορούμε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, στο Κτήμα Φιξ, το οποίο με επίμονες και επίπονες προσπάθειες αποκτήσαμε, ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό: να μπορούν οι δημότες μας, αλλά και όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να το χαίρονται όλον τον χρόνο, ειδικά, όμως, τέτοιες εποχές. Σας καλώ, λοιπόν, να καλωσορίσουμε τον Μάη μαζί. Ραντεβού αυτό το τριήμερο στο Κτήμα Φιξ.».