ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Ποίηση Πολιτισμός

Με μία υπέροχη ποιητική βραδιά το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος–Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 μία εξαιρετική ποιητική βραδιά για την ετήσια γιορτή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3).

Της Παναγιώτας Σούγια

Η αξιόλογη αυτή ποιητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος–Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», στην οδό Τάκη Σινόπουλου 22, στον Περισσό, παρουσία αρκετού κόσμου και μαθητών του Σπουδαστηρίου.
Το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος» υποδέχτηκε τη φετινή Άνοιξη με την ανάγνωση αγαπημένων ποιημάτων, τα οποία διάβασαν σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, είτε ποιήματα δικά τους είτε άλλων ποιητών, γιορτάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Προλογίζοντας την ποιητική βραδιά, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος» κ. Ξάνθος Μαϊντάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Την προπαραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος» γιορτάζει την ποίηση σε αυτό εδώ το ταπεινό προσφυγικό σπίτι, το οποίο κάποιοι από εσάς, ίσως, το βλέπετε για πρώτη φορά, το οποίο καλύπτει τη βιβλιοθήκη του ποιητή και με ό,τι άλλα βιβλία την έχουμε εμπλουτίσει εμείς. Πλέον, στην πλούσια αυτή βιβλιοθήκη υπάρχουν 150.000 τόμοι, 700 λογοτεχνικά περιοδικά (μερικά ακέραια, μερικά σε αποσπάσματα), καθώς και 40 Γαλλικά περιοδικά Λογοτεχνίας. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτε μπροστά στη δουλειά που κάναμε πρόσφατα, αρχειοθετώντας στον υπολογιστή που βλέπετε στον χώρο μας εκατοντάδες ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά, 1909 για την ακρίβεια, ξεκινώντας από τον «Λόγιο Ερμή», του Άνθμου Γαζή (1815) και φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας.
Άρα, καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να αντιστοιχήσετε τον όγκο που θα καταλάμβαναν τα πρωτότυπα καταχωρημένα περιοδικά και πόσα μέτρα βιβλιοθηκών θα χρειάζοταν εάν τα είχαμε σε χαρτί. Πρόχειρα υπολογίζω πως θα χρειαζόμασταν κάποια δεκάδες μέτρα τοίχων για τις βιβλιοθήκες.».
Συνεχίζοντας, ο κ. Μαϊντάς τόνισε πως: «Το Ίδρυμα εργάζεται όσο καλύτερα μπορεί, με σκοπό να υποστηρίξουμε την ελληνική ποίηση, αλλά και τη σχέση της με την ξένη ποίηση. Η Νέα Ιωνία έχει να δείξει έξι πολύ σημαντικούς πανελλήνιας ακτινοβολίας ποιητές. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό αντιστοιχεί σε ένα υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, το οποίο οφείλουμε να το διατηρήσουμε. Το Ίδρυμα, λοιπόν, εργάζεται για την ποίηση και για τη σύνδεση της ποίησης με την κοινωνία.».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος–Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», κ. Ξάνθος Μαϊντάς

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Ποιήτρια, Φιλόλογος κ. Τασούλα Καραγεωργίου, η οποία καλωσόρισε τους μαθητές του πρώτου έτους του «Σπουδαστηρίου», καθώς και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι σήμερα κάνουμε ένα δειλό βήμα γιορτάζοντας την ποίηση. Πιστεύω πως όταν πια η πανδημία θα είναι πράγματι ένα παρελθόν, χωρίς να έχουμε τον φόβο της, θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο και όλη την καλή διάθεση να γιορτάσουμε πραγματικά την ποίηση. Να μην πω την κοινοτοπία πως οι ποιητές κανονικά γιορτάζουν κάθε μέρα την ποίηση. Αν είναι, βέβαια, σαν τον Ρίτσο, που έγραφε κάθε μέρα. Διότι οι άλλοι, που έχουν ιδιωτικές μέριμνες, είναι αλήθεια πως πολλές φορές βρίσκουν την ποίηση ως ένα καταφύγιο, στον βαθμό που τους επιτρέπει η μέριμνα του βίου να αφιερώσουν στο έργο το ποιητικό.».

Σε πρώτο πλάον οι κ.κ. Λιάνα Σακελλίου και Τασούλα Καραγεωργίου

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε η Ποιήτρια, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λιάνα Σακελλίου, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ και περίπου 20 χρόνια την ιδέα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης την ξεκίνησε ο Μιχαήλ Μήτρας, ο οποίος υπήρξε ένας ποιητής της πρωτοπορίας. Δυστυχώς, δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, αλλά παλαιότερα είχε έρθει στο Ίδρυμα, είχαμε βγάλει φωτογραφίες, όταν υπήρχε ο ανδριάντας του Τάκη Σινόπουλου, και είχε μιλήσει εδώ στα παιδιά μας. Από τότε γιορτάζεται η ημέρα αυτή από την Εταιρεία Συγγραφέων, κυρίως από τον Κύκλο Ποιητών, και γίνονται διάφορες παρουσιάσεις παντού. Εμείς, όμως, τη γιορτάζουμε καθημερινά. Ευχόμαστε να έχουμε έμπνευση και να γράφουμε, αλλά και να ξανακοιτάζουμε τα γραπτά μας, πάλι και πάλι, πριν τα βγάλουμε στον κόσμο.».

Ακολούθως, διάβασαν ποιήματα: ο κ. Ξάνθος Μαϊντάς, η ηθοποιός κ. Σοφία Μάνεση, οι κ.κ. Τασούλα Καραγεωργίου και Λιάνα Σακελλίου, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Αναστασία Κλάρα, η Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο συγγραφέας κ. Κώστας Τσαγκαράκης, ο οποίος έκανε και μία σχετική τοποθέτηση, και, φυσικά, μαθητές του Σπουδαστηρίου Νεοελληνικής Ποίησης.


Η υπέροχη ποιητική βραδιά ολοκληρώθηκε με καλό κρασί, διάφορα εδέσματα και πολλές ποιητικού χαρακτήρα συζητήσεις μεταξύ των διοργανωτών και των παρευρισκομένων.

Η Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ. Μοσχούλα Μπέστα
Ο συγγραφέας κ. Κώστας Τσαγκαράκης