ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Αττική Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Φυλής

Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων, η οποία αποτελεί έδρα του Δήμου Φυλής, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής και στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με Πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες των Άνω Λιοσίων και ακολούθησε η τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος κόσμου.
Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων, ενώ τιμές αποδόθηκαν από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Αμέσως μετά από τη Δοξολογία οι εκπρόσωποι του κλήρου και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών έφτασαν με πομπή στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των κομμάτων και των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με την τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τη μνήμη των πεσόντων στο Έπος του ’40.

Μάλιστα, κατά την επίκαιρη ομιλία του, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, αφού τόνισε πως: «Οι εθνικές επέτειοι υπάρχουν για να θυμόμαστε το παρελθόν και να παραδειγματιζόμαστε για το μέλλον.», ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, η Χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στα σύνορά της έχουν δημιουργηθεί συνθήκες, που απειλούν την εθνική κυριαρχία. Οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ενότητα και σύνεση. Με αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, ισχυρές συμμαχίες και διπλωματική εγρήγορση. Αλλά, κυρίως, με την αμυντική θωράκιση της χώρας. Το ιστορικό δίδαγμα είναι ότι αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Μόνο η αποτρεπτική δύναμη μπορεί να αποθαρρύνει τη διάθεση επεκτατισμού, που επικρατεί στα σύνορά μας. Αλλά για να αποκτήσουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Με την ανάπτυξη θα βελτιώσουμε το επίπεδο της ευημερίας και θα στηρίξουμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.».

Επίσης, ο κ. Παππούς αναφέρθηκε στα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας στα βουνά της Αλβανίας, στα οχυρά Ρούπελ, στην Κρήτη, στη Αφρική, στη Νότιο Ιταλία αλλά και στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για τα εθνικά μας ελαττώματα και, κυρίως, τη διχόνοια, επισημαίνοντας πως: «Εξαιτίας της διχόνοιας, ο ελληνικός Λαός δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει τις θυσίες του στη Βόρειο Ήπειρο.» και ακόμη έκανε ευθεία αναφορά στην απαγόρευση του Αλβανικού Κράτους στον Δήμαρχο της Χειμάρας να αναλάβει τα καθήκοντά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε τρεις φορές τη Βόρεια Ήπειρο, αλλά, σήμερα, το αλβανικό κράτος απαγορεύει στον νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρας να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα.», ενώ κατά την πάγια τακτική του έκανε αναφορά και στο ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι συμμαχίες χτίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αμοιβαίου σεβασμού, και αυτό πρέπει να το καταστήσουμε σαφές στη Διεθνή Κοινότητα.».

Κατόπιν, με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, όπου επικεφαλής τέθηκε το λάβαρο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και ακολούθησε η σημαία του Δήμου Φυλής, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής έδινε τον τόνο της παρέλασης.

Όμως, και στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα, αλλά και σύμμαχο τον καλό καιρό, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή, τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Ελένη Λιάκου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η φετινή επέτειος βρίσκει έναν ολόκληρο πλανήτη αντιμέτωπο με άλλη μια πολεμική σύγκρουση. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει αναταράξει το παγκόσμιο στερέωμα και έχει θέσει την έννοια του ανθρώπου σε δεύτερη μοίρα απέναντι στην ιδεολογία. Έννοιες, όπως αλληλεγγύη, ασφάλεια και ενότητα, δοκιμάζονται και πάλι, εν έτη 2023.», τόνισε πως: «Υπάρχει ανάγκη να επικρατήσουν τα υψηλά ιδανικά, που εξυμνούν τον άνθρωπο. Απέναντι στη βαρβαρότητα και στην τραγωδία οι κεντρικές σταθερές μας θα παραμείνουν η ειρήνη, η αξιοπρέπεια, η αναγέννηση, η ανθρωπιά, η ζωή.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Όσο γεωγραφικά μακριά κι αν βρίσκονται οι χώρες, οι αξίες του σύγχρονου κόσμου πρέπει να είναι κοινές και προς όφελος της ανθρωπότητας.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Η Ελλάδα μας, μια χώρα που έθεσε τον εαυτό της στη δίνη του πολέμου τους προηγούμενους αιώνες, ανασυγκροτήθηκε, πάλεψε, αναστήθηκε. Πάνω σε αυτά τα ιδανικά και τις αξίες μεγάλωσαν και μεγαλώνουν οι επόμενες γενιές, δίνοντας στην ισχύ και στην ομοψυχία την έννοια του καθολικού και αδιαιρέτου.».

Οι εορτασμοί και στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ξεκίνησαν το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες της Φυλής και την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο Ηρώου, στην Κεντρική Πλατεία Φυλής.

Στεφάνια κατέθεσαν από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής ο εφημέριος π. Δημήτρης Παναγακόπουλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής η Ανθυπαστυνόμος κ. Δέσποινα Λαϊνάκη, από τον Δήμο Φυλής η Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Ελένη Λιάκου, από τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ο Πρόεδρος κ. Μίλτος Παπαδήμας και από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας το μέλος κ. Κωνσταντίνος Πίνης. Επίσης, στεφάνια κατατέθηκαν και από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της Κοινότητας, καθώς και από τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Κοινότητας.

Ακολούθως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και εκπροσώπων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Κοινότητας, με τα παιδιά του 1ου Παιδικού Σταθμού, συνοδεία των γονέων τους, να ανοίγουν την παρέλαση. Ακολούθως, παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φυλής, του Γυμνασίου Φυλής και του Λυκείου Φυλής, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τον Σύλλογο «Φυλασία» και τμήμα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Θρασύβουλος Φυλής».

Επίσης, με την μεγάλη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν και στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ.
Την παρέλαση άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου και ακολούθησαν οι μαθητές των τεσσάρων δημοτικών σχολείων, των δύο γυμνασίων, του Λυκείου Ζεφυρίου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ενώ πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τα παιδιά, που παρέλασαν με παλμό, περηφάνια και λεβεντιά.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου κ. Ταξιαρχία Λαθουράκη, η οποία, αφού παρέθεσε σημαντικές στιγμές του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων, προσπαθώντας να ξυπνήσει συναισθήματα, τόνισε την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα της εθνικής μας επετείου, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Το Έπος του ‘40, η κατοχή και η αντίσταση κράτησαν μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά εμείς οφείλουμε να τα θυμόμαστε αιώνια. Ζήτω οι Έλληνες. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου.».

Νωρίτερα, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί, με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου, τέλεση Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου και επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώων, στο μνημείο των πεσόντων, και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν: από τους Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού ο πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Κανέλος, για τον Δήμο Φυλής και τη Δημοτική Κοινότητα ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, για το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου ο νέος Διοικητής του, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, για το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου» ο Πρόεδρός του κ. Γιώργος Κούρκουλος, για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής αντιπροσωπεία μαθητών, για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Σπύρος Ζαραβίνος, για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου ο Πρόεδρός της κ. Βασίλης Νικολαϊδης, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Γιάννης Κώτσιας με αντιπροσωπία των συλλόγων Κρητών και Πελοποννησίων, για την Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. το μέλος της κ. Κώστας Ρίζος, για την Οργάνωση μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλης Βαδεβούλης και για την Τοπική Οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. το μέλος του κ. Μάρκος Κατεβατής.

Αμέσως μετά από την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα με τσίπουρο από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου.