ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου 1821 στα Άνω Λιόσια

Με ιδιαίτερη επισημότητα τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων, έδρα του ενιαίου Δήμου Φυλής, με τον εορτασμό να ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα, με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση του Δημαρχείου, και να συνεχίζεται το πρωί της επετείου, με πανηγυρική κωδωνοκρουσία, Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη Δοξολογία, ως επικεφαλής των τοπικών αρχών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, ενώ στον Ιερό Ναό παρατάχθηκαν οι σημαιοφόροι των σχολείων και των τοπικών φορέων και πολύς κόσμος, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να αποδίδει τις δέουσες τιμές.

Επίσης, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων του 1821 στα Άνω Λιόσια, όπου, στην κεντρική Πλατεία Ηρώων, τιμήθηκαν οι πεσόντες, στο πλαίσιο του λαμπρού εορτασμού για την Εθνική Επέτειο.

Το εκκλησίασμα, η Δημοτική Αρχή, οι Σημαιοφόροι, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτικών Κομμάτων, η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής και πλήθος κόσμου συνέρρευσαν μετά από την επίσημη Δοξολογία στην κεντρική πλατεία της πόλης και παρατάχθηκαν μπροστά στο μνημείο πεσόντων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, της Περιφέρειας, των Πολιτικών Κομμάτων, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Πολιτιστικών, Κοινωνικών, Μαζικών και Αθλητικών Φορέων της περιοχής.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώπιον των επισήμων, με την οποία κορυφώθηκαν στα Άνω Λιόσια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην παρέλαση, που άνοιξε με τη Φιλαρμονική, τη σημαία του Δήμου Φυλής και το Λάβαρο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, πήραν μέρος οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι των Άνω Λιοσίων.

Όλα τα τμήματα έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και καταχειροκροτήθηκαν από τους επισήμους και από τον κόσμο.
Επίσης, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, στην καθιερωμένη ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έκανε λόγο για ενότητα και να βασιζόμαστε στους εαυτούς μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση. Να δουλεύουμε ενωμένοι και να βασιζόμαστε στους εαυτούς μας. Να μην εξαρτόμαστε από την πολιτική των άλλων, που σε πολλές περιπτώσεις μας άφησε μόνους απέναντι στην Ιστορία. Δεν είναι υπερβολή ότι ο εθνικός διχασμός λίγο έλειψε να οδηγήσει την Εθνεγερσία του ΄21 σε οικτρή αποτυχία. Μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη εθνική εποποιΐα ολοκληρώθηκε με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που οδήγησε στην απελευθέρωση της χώρας, υπό την κηδεμονία, όμως, των Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες της επέβαλαν το πολίτευμα και την ηγεσία της.».
Επίσης, ο κ. Χρήστος Παππούς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ηρωισμό των αγωνιστών του ’21, επισημαίνοντας και την προσφορά των συντοπιτών του, λέγοντας πως: «Πριν από ακριβώς 203 χρόνια, οι πρόγονοί μας πέτυχαν κάτι ανεπανάληπτο. Κόντρα στο πολιτικό κλίμα και τις διεθνείς ισορροπίες της εποχής, σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της Ελευθερίας. Στάθηκαν απέναντι στην υπερδύναμη Τουρκία και πήραν τα όπλα, διεκδικώντας ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Σήκωσαν κεφάλι απέναντι σε έναν αφέντη, που καμία μεγάλη δύναμη της εποχής δεν ήθελε να αντιμετωπίσει.
Από αυτή την εθνική εποποιΐα δεν έλειψε η περιοχή μας. Ο συντοπίτης μας καπετάν Μελέτης Βασιλείου, επικεφαλής Χασιωτών, Λιοσιωτών, Μενιδιατών και άλλων χωρικών της Αττικής, απελευθέρωσε στις 26 Απριλίου 1821 την Αθήνα από τους Τούρκους και αγωνίστηκε να την κρατήσει ελεύθερη, μέχρι να τον σκοτώσει αδελφικό χέρι.
Ο Βάσος Μαυροβουνιώτης, επικεφαλής σώματος που περιλάμβανε και συντοπίτες μας, κατατρόπωσε τους Τούρκους στην ιστορική μάχη του Άη Γιάννη, μια από τις τελευταίες μάχες πριν την απελευθέρωση.».


Ο κ. Παππούς ολοκλήρωσε αναφερόμενος στους κινδύνους που εγκυμονούν για την Πατρίδα οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Βρισκόμαστε, σήμερα, ως Λαός σε μια καμπή της Ιστορίας. Οι συνέπειες των μεγάλων ευρωπαϊκών πολέμων δείχνουν να έχουν ξεχαστεί. Ανιστόρητοι και αυταρχικοί ηγέτες επιχειρούν να ανασυστήσουν αυτοκρατορίες του παρελθόντος και να επιβάλλουν, με τα όπλα, νέες ισορροπίες. Καλούμαστε, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, που μας κληροδότησαν, χύνοντας ποταμούς αίματος, οι πρόγονοί μας.».