ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Παιδεία Ποίηση Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μαραθώνιος Ποίησης από τον Δήμο Αθηναίων και το Ε.Κ.Π.Α. | Δήμος Αθηναίων | Σήμερα 21/3, ώρες 10 π.μ.-10 μ.μ.

Σήμερα, Πέμπτη 21η Μαρτίου 2024, πρώτη μέρα της Άνοιξης, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την ποίηση, την Τέχνη που βοηθά την κοινωνία να ανακαλύψει και να ενισχύσει την ταυτότητά της.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, ανέφερε σχετικά πως: «Ο Μαραθώνιος Ποίησης αποτελεί την έναρξη ενός κύκλου επιμορφωτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό τον γενικό τίτλο: «Το Ε.Κ.Π.Α. στην Πόλη». Καλώ τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που έχουμε οργανώσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον πλούτο της ανθρώπινης έκφρασης και να τιμήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας.».
Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Ποίησης, στα Προπύλαια του Ε.Κ.Π.Α., όπου φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, κάτοικοι της Αθήνας, ακόμη και περαστικοί, θα μπορούν να απαγγείλουν κείμενα από το ευρύ φάσμα του παντοιόγλωσσου ποιητικού λόγου, με σκοπό την ανάδειξη ήχων και φωνών στην καθημερινότητα, που μεταμορφώνουν το ηχοτοπίο της πόλης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας δράσης θα πραγματοποιηθεί και ειδική μουσική εκδήλωση, στην κεντρική αίθουσα του Ε.Κ.Π.Α. (ώρες 19:00-20:00), με απαγγελία ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη από την κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου, υπό τη συνοδεία κλασικών μελωδιών, που αγαπούσε ο ποιητής, ερμηνευμένων στο πιάνο από την κ. Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Επίσης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., υπογράμμισε πως: «Η συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Δήμο Αθηναίων εξασφαλίζει, με εκατέρωθεν εποικοδομητική διάθεση εξωστρέφειας, τη διάχυση της πολυδιάστατης μαρτυρίας του Ε.Κ.Π.Α. στο κλεινόν άστυ των Αθηνών. Οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορούν να απαγγείλουν κείμενα από το ευρύ φάσμα του ελληνικού ποιητικού λόγου: από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο, τη μεταβυζαντινή εποχή και τη νεότερη Ελλάδα, φθάνοντας στον 21ο αιώνα, με σκοπό την ανάδειξη των πολλαπλών διαστάσεων και λειτουργιών του ποιητικού λόγου, ως κώδικα ατομικής και συλλογικής έκφρασης και επικοινωνίας.».
Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων θα υποδεχτούν μέλη, φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Αθηνών και ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικής & Νοσηλευτικής Φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι», σε έναν Διαγωνισμό Ποίησης Τρίτης Ηλικίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α..
Η δράση γίνεται με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Ενεργού Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, κ. Όλγας Δούρου, η οποία ανέφερε σχετικά πως: «Συμπολίτες μας από τις Λέσχες Φιλίας, το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Γηροκομείο, κατέθεσαν 79 ποιήματα για τον Διαγωνισμό Ποίησης Τρίτης Ηλικίας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα της Τρίτης ηλικίας, να δώσουμε αφορμές για αύξηση των ερεθισμάτων της, αλλά και να φέρουμε στο προσκήνιο τις δυνατότητες συνεισφοράς της στην κοινωνική ζωή του τόπου.».
Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των μελών της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και βράβευση των νικητών και των διαγωνιζόμενων.