ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Ιστορία Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κατερίνη

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον Δήμο Κατερίνης οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, παρόντος του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Γιάννη Ντούμου, εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Βουλής των Ελλήνων, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθους πολιτών.

Συγκεκριμένα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε η κ. Ζωή Κουτσουρά, Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Συγγραφέας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης-Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων και Συλλόγων, Αδελφών Ε.Ε.Σ..

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κατερίνης συμμετείχε και πάλι, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας από επετειακές εκδηλώσεις, μουσικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της Εθνικής Εορτής, ενώ από νωρίς το πρωί πρόγραμμα με ιστορικά/επετειακά τραγούδια, που επιμελήθηκε το τμήμα Επικοινωνίας/Τύπου του Δήμου Κατερίνης, επένδυσε μουσικά όλες τις εκδηλώσεις.

Στον επίλογο της γιορτής, με «όχημα» τα Χορευτικά Τμήματα της Εστίας Πιερίδων Μουσών και με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων: «Εαρινές Ημέρες Μουσών-70 χρόνια Ε.Π.Μ.», παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια του ’21, που εμπνέουν αρετή και τόλμη, κινητήριες δυνάμεις για την Ελευθερία.
Επίσης, χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιάννης Ντούμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Μ. κ. Ευθύμης Μαυρίδης.
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στους παραδοσιακούς χορούς συμμετείχαν οι μουσικοί:
Τραγούδι & Κρουστά: κ. Παναγιώτης Τουρνάς.
Κλαρίνο: κ. Γιώργος Σκηπητάρης.
Λαούτο: κ. Νίκος Σιδηρόπουλος.
Χοροδιδασκαλία: κ. Γιώργος Δημόπουλος.
Επιμέλεια Ήχου: κ. Μπάμπης Κοκκινίδης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Γιάννης Ντούμος, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του πως: «Το μήνυμα της επετείου, αυτής της μεγάλης μέρας για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία, είναι πάντα επίκαιρο, ως διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής: είναι η ενότητα, η οποία, ομολογουμένως, αποτέλεσε αποφασιστικό στοιχείο για την ανάσταση και απελευθέρωση του Γένους μας, αλλά και κυρίαρχο στοιχείο για την επιβίωση της Ελλάδας και του απανταχού Ελληνισμού. Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλους μας, σε δημότες και απόδημους, χρόνια πολλά, ευλογημένα, χαρούμενα και ειρηνικά.».