ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κιλκίς και Λατσιά γιόρτασαν μαζί σε κλίμα ομοψυχίας την εθνική μας επέτειο στην Κύπρο

Τριανταρίζει με επετειακές εκδηλώσεις η αδελφοποίηση των Δήμων Κιλκίς και Λατσιών Κύπρου, και κάθε επίσκεψη στη μαρτυρική Μεγαλόνησο αποτελεί και ένα ευλαβικό προσκύνημα στην Ιστορία και στους κοινούς αγώνες Ελλάδας και Κύπρου για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την ευημερία των πολιτών τους.

Για την αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς η φετινή επίσκεψη στην Κύπρο είχε ξεχωριστή σημασία, μιας και συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την αδελφοποίηση των Δήμων Κιλκίς και Λατσιών, και η επέτειος αυτή επισφραγίζει τους ακατάλυτους δεσμούς φιλίας, που έχουν αναπτυχθεί εκατέρωθεν, σφυρηλατημένους με γνήσια αισθήματα αλληλοεκτίμησης και με θετικές εμπειρίες, και αναζωογονεί τις προοπτικές για πετυχημένες συνεργασίες σε νέα πεδία δράσης.

Κατά την παραμονή της στη Λευκωσία, η δημοτική αποστολή του Κιλκίς συνεόρτασε σε κλίμα εθνικής περηφάνιας την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η παρέλαση του στρατού, τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του αδελφού Δήμου Λατσιών επί της Λεωφόρου Κρανιδιώτου.
Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Δημήτρη Κυριακίδη, η αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς μαζί με την αποστολή του Δήμου Πυλαίας και Χορτιάτη παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση για την εθνική μας παλιγγενεσία, που διοργάνωσε την προπαραμονή της εθνικής μας επετείου στο Δημοτικό του Θέατρο ο Δήμος Λατσιών, με κεντρικό ομιλητή τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, και το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα να καλύπτεται από τη Φιλαρμονική του αδελφού Δήμου, την παιδική χορωδία, την χορωδία ενηλίκων και από παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ένθερμη συμμετοχή των Κυπρίων στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των εξεγερθέντων Ελλήνων και το βαρύ τίμημα που πλήρωσε το νησί για την υποστήριξη της Επανάστασης, με ωμότητες που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 1821 από τους Οθωμανούς κατά της εκκλησιαστικής ηγεσίας της Κύπρου, με άγριες σφαγές κληρικών, προκρίτων και εμπόρων, και δημεύσεις των περιουσιών των εκτελεσθέντων.
«Η 25η Μαρτίου 1821 είναι για όλον τον Ελληνισμό η γενέθλια πράξη της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους, τα γεωγραφικά όρια του οποίου καθορίσθηκαν υπό του αίματος του εκχυθέντος εις τα σφαγεία των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών και του Μεσολογγίου.», είπε ο κ. Κυριακίδης, θυμίζοντας με τα τελευταία λόγια του την αναφορά του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια σχετικά με τις ελληνικές εδαφικές αξιώσεις λίγο πριν από την οριστική χάραξη των συνόρων της.
Επίσης, αναφερόμενος στο ηρωικό έπος του ’21, που έχει πάνω του και το αίμα των Κυπρίων αγωνιστών στις μάχες που δόθηκαν στην Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Κρήτη, στην Εύβοια κ.ά., ο Δήμαρχος Κιλκίς σημείωσε πως: «Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον απελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., στην προσπάθειά της να σπάσει τα βρετανικά δεσμά της σκληρής κατοχής.» και ακόμη τόνισε πως: «Το μήνυμα της εθνικής μας εποποιίας συγκινεί πάντοτε τους Έλληνες, γιατί αναστοχάζονται τη φιλοπατρία και τον τίμιο αγώνα των προγόνων τους για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.».

Ακόμη, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, εγκαινίασε φωτογραφική έκθεση για την εκστρατεία της Μικράς Ασίας από το Αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.
Επιπλέον, ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Λατσιών φιλοξένησε την επόμενη ημέρα τιμητικό αφιέρωμα για τον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, που απέδωσε με μουσική, λόγο και εικόνα το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι».

Κατόπιν, την αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς δεξιώθηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος «Σπίθα» Λατσιών και απένειμαν στον Δήμαρχο Κιλκίς και στον κ. Χαράλαμπο Βασιλειάδη, Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, με τον οποίο είναι εδώ και πολλά χρόνια αδελφοποιημένοι, αναμνηστικά δώρα.

Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου δείπνου, που παρέθεσε ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς στις αντιπροσωπείες, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Κιλκίς για τα τριάντα χρόνια της κοινής συμπόρευσης των Δήμων Κιλκίς και Λατσιών, ενώ ο κ. Κυριακίδης, μεταξύ των αναμνηστικών δώρων που αντάλλαξαν, του επέδωσε μία υδρόγειο σφαίρα για να θυμίζει συμβολικά την πρωτοκαθεδρία της αδελφοποίησής τους στον ελλαδικό χώρο.
Πριν από την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Κιλκίς για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λατσιών διευρυμένη συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των δύο Δημάρχων κ.κ. Κυριακίδη και Πιτταρά, των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, στην οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες της περαιτέρω συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων Δήμων με τις σχολικές μονάδες σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Ιστορίας. Ήδη, τα βήματα της αδελφοποίησης ακολουθούν δύο σχολικές μονάδες, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, οι Διευθυντές των οποίων δρομολογούν τις επόμενες κινήσεις.
Το καινούριο στοιχείο στην αδελφοποίηση είναι η επέκταση των διοικητικών της ορίων, καθώς, σύμφωνα με την προωθούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, ο Δήμος Λατσιών συνενώνεται με τον Δήμο Γερίου.
Πετυχημένη, ώριμη ηλικιακά και διευρυμένη η αδελφοποίηση των δύο Δήμων θα γιορταστεί με ειδικές εκδηλώσεις σε Κιλκίς και Λατσιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Την αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, εκτός από τον Δήμαρχο Κιλκίς, συγκρότησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Μπαλάσκας και Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης.