ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα Αθλήματα Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ηράκλειος Δρόμος» Δήμου Ηρακλείου Αττικής | Άνοιξε η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχών

Ο δημοφιλής δρομικός αγώνας με τον ευρηματικό τίτλο: «Ηράκλειος Δρόμος» επιστρέφει στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν ξέγνοιαστα στους δρόμους της πόλης.

Για 12η φορά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει έναν αγώνα δρόμου μαζικής λαϊκής συμμετοχής, με στόχο την προώθηση της αξίας του Αθλητισμού, του ευ ζην και του ευ αγωνίζεσθαι.
Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου, θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές και τρεις κατηγορίες, μία κάθε ηλικιακή ομάδα: παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν ήδη να υποβάλλονται και η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι/ες, που επιθυμούν να τρέξουν με ασφάλεια στους Ηρακλειώτικους δρόμους, μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και στην πορεία να παραλάβουν τον αριθμό δρομέα.
Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιούργησε την ειδική ιστοσελίδα www.irakliosdromos.gr, όπου μπορούν να υποβάλλονται «online» οι συμμετοχές, ενώ, παράλληλα, αναγράφονται και όλες οι λεπτομέρειες του Αγώνα (χάρτες διαδρομών, κανονισμοί, διαδικασία, συμβουλές προετοιμασίας κ.ά.).
Επίσης, για όσους/ες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, οι συμμετοχές μπορούν να κατατίθενται είτε στα δημοτικά γυμναστήρια της Λεωφόρου Ηρακλείου και της Λεωφόρου Πλαπούτα (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 9:00-21:00), είτε στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 08:00 έως 14:00).
Προσκαλώντας όλον τον κόσμο να συμμετάσχει στην καθιερωμένη αυτή αθλητική διοργάνωση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε πως: «Ο Ηράκλειος Δρόμος είναι πάλι εδώ, για να προωθήσει την αξία του Αθλητισμού στην ποιότητα ζωής και στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Με την εκγύμναση προσθέτουμε υγεία, ενώ με το αθλητικό πνεύμα σμιλεύουμε τον αλληλοσεβασμό και την ευγενή άμιλλα. Ελάτε, λοιπόν, να τρέξουμε μαζί στους δρόμους της πόλης μας. Μια πόλη που προσπαθούμε καθημερινά να την κάνουμε ακόμα πιο όμορφη, πιο λειτουργική, μια πόλη που αξίζει να ζεις.», ενώ από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αθλητισμού, κ. Μαριάννα Ζούρου, είπε χαρακτηριστικά πως: «Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον Ηράκλειο Δρόμο. Σε έναν αγώνα, όπου δεν έχει σημασία η νίκη, αλλά η συμμετοχή, η οποία προσφέρει μόνο χαρά και αισιοδοξία.».