ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Παιδεία Παιδί Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εβδομάδα κατά της σχολικής βίας στον Δήμο Κομοτηνής

Μία σημαντική εβδομαδιαία δράση κατά της σχολικής βίας, του σχολικού εκφοβισμού και του κυβερνoεκφοβισμού, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους: της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, του 1ου ΓΕ.Λ. και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού «exagono» του Δήμου Κομοτηνής, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Θράκης Κίνητρο» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεών της με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Β. Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, με αφορμή την 6η Μαρτίου–Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, πρόκειται να υλοποιήσουν βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και διαδραστικές δράσεις.
Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 6 μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με στόχο την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, του εκφοβισμού και του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying).
Παράλληλα, μέσα από αυτές τις δράσεις επιδιώκεται η ενίσχυση των δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας, καθώς και η προβολή αξιών, όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή.

Ακολουθεί το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των δράσεων:

Δευτέρα 6 Μαρτίου
9:00-12:30: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, θα γίνει προβολή «video» σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και την εμπειρία κάποιων παιδιών που τον βίωσαν, αλλά και βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όπως το «ταλαιπωρημένο χαρτί» και η «σκούπα», για μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης των 4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής.
18:00-19:30: Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής, θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα απογευματινά εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 22589 και mail: vivkomοt@otenet.gr .
Τρίτη 7 Μαρτίου
10:00-13:15: Στο 1ο ΓΕ.Λ. Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με μαθητές της Α΄ Λυκείου, αξιοποιώντας το παιχνίδι ρόλων πάνω στην παραλλαγή του παιχνιδιού «Παλέρμο».
Τετάρτη 8 Μαρτίου
11:00-12:30: Στο 1ο ΓΕ.Λ. Κομοτηνής, θα γίνει η ενημερωτική δράση, με τίτλο: «Ασφαλές διαδίκτυο και cyberbullying», από στέλεχος της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας.
12:45-14:10: Θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές της Α΄ Λυκείου, αξιοποιώντας το παιχνίδι ρόλων και την παραλλαγή του παιχνιδιού «Παλέρμο».
Πέμπτη 9 Μαρτίου
9:30-13:30: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες, καθώς και παιχνίδια ρόλων πάνω σε διάφορα σενάρια, με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.
Παρασκευή 10 Μαρτίου
10:00-13:25: Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, για μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα βιωματικά εργαστήρια και οι δημιουργικές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν από τους ασκούμενους φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. στο «exagono», σε συνεργασία με άτομα της εθελοντικής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων του «exagono».