ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εργασίες αποκατάστασης στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Κατερίνης

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν άμεσα σε παρεμβάσεις αποκατάστασης του πεζόδρομου της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, λόγω εκτεταμένης βλάβης, που προκλήθηκε από το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού της Δ.Ε.Υ.Α.Κ..

Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Οφίδης: «Οι εργασίες αποκατάστασης ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν την περασμένη Παρασκευή, αλλά λόγω των βροχοπτώσεων δεν κατέστη εφικτό να εργαστούν τα συνεργεία. Επίσης, προτιμήθηκε, και εν όψει του Σαββατοκύριακου, να μην παρεμποδίζεται η κίνηση στα πέριξ καταστήματα.».
Ακόμη, ο κ. Οφίδης επισήμανε σχετικά πως: «Εκτιμούμε ότι έως αύριο το απόγευμα θα έχει έρθει ο πεζόδρομος στην αρχική του κατάσταση και ακόμη καλύτερα. Ούτως ή άλλως ο κεντρικός πεζόδρομος έχει υποστεί φθορές σε πολλά σημεία του. Εμείς αποκαθιστούμε σε αυτή τη φάση μόνο αυτό που έχει υποστεί βλάβη, ενώ επίκειται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του πεζοδρόμου και της κεντρικής πλατείας, μέσα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Όπως είναι γνωστό, και έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος Ιωάννης Ντούμος, το έργο έχει ενταχθεί με τη χρηματοδότηση των 5 εκ. ευρώ και είναι στη φάση των οριστικών μελετών.».
Από την πλευρά του, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, κ. Δημήτρης Ντούρος, ανέφερε σχετικά πως: «Η αποκατάσταση του αγωγού δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Πρόκειται για έναν σημαντικό αγωγό, που διανέμει νερό σε όλο το κεντρικό δίκτυο της πόλης, οπότε η παροχή του θα πρέπει να μπορεί να τροφοδοτεί όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα νοικοκυριά. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήρθε και έκανε άμεσα την αποκατάσταση του αγωγού την ημέρα που έγινε η βλάβη, την Πέμπτη. Και εμείς, ως Τεχνική Υπηρεσία, είμαστε εδώ από τη μέρα που προκλήθηκε η βλάβη και σήμερα προχωρούμε στην οριστική αποκατάσταση αυτού του προβλήματος.».