ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιστημονικό Συνέδριο: «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό», στον Πύργο Ηλείας

Το διήμερο 17 & 18 Φεβρουαρίου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστή, ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν ένα διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Ποιότητας Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό».

Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θα αναπτυχθούν, με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό, επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, οι οποίοι θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές συμμετοχής στο Επιστημονικό Συνέδριο γίνονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6 .

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ώρες 11:00-13:00

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»
Συντονισμός:
Βαρελάς Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου
Ομιλίες:
Βασιλική Αυγερινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Αθλητισμός και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα»
Νικόλαος Κερερές, Εκτελεστικός Διευθυντής Motorsport Greece: «Πρακτικές μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης: η περίπτωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις»
Θοδωρής Τζαβιδόπουλος, (MSc), Sports Marketing Specialist: «Βιωσιμότητα και Πράσινες Θέσεις Εργασίας»
Παρασκευή Ζορμπά, Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: «Πράσινες Υποδομές στον Αθλητισμό»

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ώρες 13:00–15:00
«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ»
Συντονισμός:
Έβελιν Καρακίτσου, Πολιτικός Επιστήμων/Σύμβουλος Δημάρχου Πύργου
Ομιλίες:
Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου «Καποδίστριας»: «Ο Ρόλος των Δεξιοτήτων Ζωής στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού»
Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.: «Δεξιότητες Ζωής ως Κλειδί Επιτυχίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ο.Τ.Α. και των Μ.Κ.Ο.»
Ανδρέας Νιγιάννης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: «Εξάλειψη των Φαινομένων Βίας με Αθλητισμό και Παιδεία»
Εμμανουήλ Χουστουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Στρατηγική Αξιοποίηση Εξωστρέφειας και Συνεργειών για τη Διασύνδεση
Πανεπιστημίου και Αγοράς του Αθλητισμού»

Ώρες 17:30 – 18:30: Χαιρετισμοί Επισήμων
Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού
Αθανάσιος Κατσής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου
Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
Διευθυντής iSportManagement LAB
Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.
Θανάσης Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας

3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ώρες 18:30–19:30
«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ»
Συντονισμός:
Εμμανουήλ Χουστουλάκης, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ομιλίες:
Κυμπουρόπουλος Στέλιος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.: «Αντιμετώπιση των κοινωνικών εμποδίων των αναπήρων ατόμων μέσα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Γιάννης Δάρας, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (A.I.P.S.), Δημοσιογράφος: «Η αληθινή ενημέρωση προϋπόθεση για την βιωσιμότητα των ανθρωπίνων αξιών»
Δημήτριος Γρηγοριάδης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Ε.Π.Φ.Α.): «Ο Κοινωνικός Ρόλος των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής»
Στέλιος Δασκαλάκης, Γενικός Γραμματέας & Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού: «Σχολικός Αθλητισμός: Ποιότητα Ζωής & Περιφερειακή Ανάπτυξη»
Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής ως Πλαίσιο Προστασίας των Θεμελιωδών Αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Μιχάλης Χρηστάκης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος
«Κλεισθένης»: «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Αθλητισμού, με επικοινωνία, δημοσιότητα και Δεξιότητες»

4η ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ώρες 19:30–20:30
«ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»
Συντονισμός: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Αθλητικογράφος

Ομιλητές:
Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB: «Πρόταση για Αθλητική Διοργάνωση Εθνικής Εμβέλειας στην Πόλη του Πύργου»
Ιωάννης Δουβής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος
Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης: «Η Ανάπτυξη της Αντισφαίρισης στην Ελλάδα»
Μανόλης Μαυρομμάτης, Πρώην Ευρωβουλευτής, Αθλητικογράφος
Περικλής Μπακοδήμος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας
Πετοσφαίρισης: «Ποιότητα Ζωής στον Αθλητισμό και Τοπική Ανάπτυξη»
Ειρήνη Αïνδιλή, Ολυμπιονίκης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής: «Διαδικασίες Υλοποίησης Μεγάλης Αθλητικής Διοργάνωσης»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ώρες 10:00-11:00
Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: «Δράσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Βιώσιμη Κινητικότητα»,
Δημήτριος Ντζανάτος, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Τυχερά Παίγνια»

Στρογγυλό Τραπέζι, ώρες 11:00-13:00
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»
Συντονισμός:
Ιωάννης Αργυρόπουλος, Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου, Δημοσιογράφος
Ομιλητές:
Μπουντουβής Ανδρέας, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Κατσής Αθανάσιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ντζανάτος Δημήτριος, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Οικονομολόγος
Φαρμάκης Νεκτάριος, Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, Δήμαρχος Δήμου Πύργου
Σπηλιόπουλος Οδυσσέας, Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χρηστάκης Μιχάλης, Πρόεδρος «Κλεισθένης»
Βελντές Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής
Δημητρουλόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου
Νικολούτσος Κωνσταντίνος,| Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας.