ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Ιστορία Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιστημονικό Συνέδριο και Επιθεώρηση για την Κατερίνη στον επίλογο του καθιερωμένου θεσμού: «Αικατερίνεια 2023»

Με το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Πρόσφυγες στην Πιερία: Ένας αιώνας μνήμης», που διοργανώνουν οι Φίλοι Μουσείου πόλης Κατερίνης το τριήμερο 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα Α΄ ορόφου) και με την εξ’ αναβολής Επιθεώρηση για την Κατερίνη, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 (Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ, Αγίας Αικατερίνης 16), με ελεύθερη είσοδο, ολοκληρώνονται τα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, με σημείο αναφοράς την πολιούχο Αγία Αικατερίνη, διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, και έδωσαν τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις, στην Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Στο επίκεντρο του κύκλου εκδηλώσεων την τρέχουσα εβδομάδα μεταξύ άλλων οι χώροι Τέχνης και Πολιτισμού των «Αικατερινείων» φιλοξένησαν:
«Γυναίκα Εστί»: Φωτογραφίες, που αποτύπωσε ο φακός της κ. Στέλλας Τζιτζιλή, στην Αστική Σχολή. Η Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνδιοργάνωση με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων εγκαινιάστηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023, παρουσία πολλών φίλων της Τέχνης και του Πολιτισμού. Στη διάρκεια της έκθεσης, στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες του δικτύου. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μαρία Καρανίκα, Αρχαιολόγος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ. Γιάννης Νταντάμης και η δημοτική σύμβουλος κ. Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου. Η έκθεση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στις 3 Δεκεμβρίου 2023.

Οι Μνήμες ζωντανεύουν στην έκθεση φωτογραφίας «Πρόσφυγες στην Πιερία»
Φίλοι Μουσείου πόλης Κατερίνης: Γέμισε μνήμες και συγκίνηση το βράδυ της Δευτέρας, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Ο λόγος για τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα: «Πρόσφυγες στην Πιερία», και την παρουσίαση αρχειακού υλικού από το τμήμα Γ.Α.Κ. Πιερίας. Παράλληλα, για την Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Θάνου Κόσυβα, με τίτλο: «Προσφύγων Οικ(ε)ίες Μνήμες». Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Μελωδική γιορτή: Με μια συναυλία-γιορτή, ο Σύλλογος Μουσικοφίλων Πιερίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», συμμετείχε στα φετινά «Αικατερίνεια». Στην εκδήλωση (το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023), στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου, δυο λύρες «τραγούδησαν» μοναδικά, πολίτικα και δωδεκανησιακά ακούσματα, μαζί με μικρούς και μεγάλους χορωδούς και οργανοπαίχτες του συλλόγου. Επί σκηνής ήταν και οι: Παντελής Αγκιστριώτης (πολίτικη λύρα), Πανορμίτης Μπούμπας (δωδεκανησιακή λύρα), Διονύσης Ευθυμιάδης (κανονάκι) και Νίκος Βαρελάς (κρουστά), σε μουσική επιμέλεια του κ. Νίκου Κουνατίδη. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κ. Μυράντα Παππά, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης.

Οι «Αναμνήσεις» της Νένας Μεϊμάρη στην κατάμεστη Αστική Σχολή: Το νέο βιβλίο της Νένας Μεϊμάρη, με τίτλο «Αναμνήσεις», παρουσιάστηκε χτες το απόγευμα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στην Αστική Σχολή. Την επιμέλεια παρουσίασης είχε η κ. Μαρία Βούλγαρη, στον συντονισμό ήταν η κ. Ευτυχία Χρυσικού, ενώ στην επιμέλεια της μουσικής ο κ. Ιβάν Ναβροζίδης και η κ. Κατερίνα Ελενίδη. Χαιρετισμό στην έναρξη της βραδιάς, που περιλάμβανε και έκπληξη δρώμενο χορού από λιλιπούτεια χορεύτρια, απεύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ. Γιάννης Νταντάμης.