ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 26 Ιανουαρίου 2025
Κοινωνία Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ανοίξετε την πόρτα σας να πούμε καλησπέρα!» - Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Λότζια Ηρακλείου Κρήτης

Τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο της παραμονής των Χριστουγέννων, φορείς και συλλογικότητες γέμισαν με χαρμόσυνες μελωδίες τη Λότζια, του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, το πρωινό της 24ης Δεκεμβρίου 2024.
Κοινωνία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο μοναδικός Δήμος που αφιέρωσε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα παιδιά με αναπηρίες είναι ο Δήμος Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων γιόρτασε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αφιέρωσε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα παιδιά. Παιδιά με αναπηρία, με το ζωηρό τους χαμόγελο, ανέβηκαν στη σκηνή και με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ειρήνη Σόλια, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας έγιναν οι πρωταγωνιστές στη γιορτή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου σκηνικού.
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη Σκύδρα

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Σκύδρας δεσπόζει πλέον στην πλατεία Δημοκρατίας φωταγωγημένο από το βράδυ της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2024. Η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου έδωσε το σύνθημα και πολλές φωνές, με κυρίαρχες τις παιδικές, συντονίστηκαν στην αντίστροφη μέτρηση για τη λάμψη του Δέντρου.

Με μεγάλη συμμετοχή η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Κωνσταντίνου. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Αθηνάς Πολυμέρου-Μπούρα, επισημαίνοντας το αληθινό και βαθύ νόημα των Χριστουγέννων και των Άγιων αυτών Ημερών, ενώ ακολούθησε η κ. Ελένη Χρηστούλα, αφηγούμενη το έθιμο της Βασιλόπιτας. Σειρά πήραν οι απαγγελίες ποιημάτων από τους κ.κ. Σοφία Παράσχη, Δέσποινα Σταυρίδου και Νίκο Χουλιαρόπουλο.

Δώρα για τους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Χαλκίδας από τον Δήμο Χαλκιδέων

Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Χαλκίδας, στην οποία παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Υγείας, ΑμεΑ και Εθελοντισμού κ. Βασιλική Κόντου.

50 έργα μικρών ζωγράφων φωτίζουν την πόλη του Περιστερίου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, τόνισε σχετικά πως: «Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για τη χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και, ειδικότερα, από τους μικρούς μαθητές της πόλης.» και εξέφρασε τα συγχαρητήριά...
Βόρειος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Βριλησσίων

Από τις αρχές Ιανουαρίου 2024 μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία συνολικά 34 οχήματα. Πρόκειται για οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν αφήσει σε δρόμους, αλλά και κοινόχρηστους χώρους της πόλης.Με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τα Βριλήσσια αποτρέπεται η δημιουργία εστιών μόλυνσης στις γειτονιές. Η περισυλλογή τους απελευθερώνει Δημόσιο Χώρο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και στην εύρυθμη λειτουργία της. Τα οχήματα, που περισυλλέγονται, οδηγούνται στην ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να ανακτάται το...
Βόρειος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια

Ξεκίνησε η προμήθεια από τον Δήμο Βριλησσίων 282 νέων καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, τους οποίους παραχωρεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. της Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για 94 καφέ κάδους των 770 λίτρων, 94 καφέ κάδους των 1100 λίτρων και 94 καφέ κάδους των 240 λίτρων, με στόχο τη βελτίωση της υποδομής συλλογής και την ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης διαχείρισης των βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια.
Ήδη, ο Δήμος Βριλησσίων έχει προμηθευτεί άλλους 600 νέους καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόκειται για 300 κάδους των 240 λίτρων και άλλους 300 των 360 λίτρων, ενώ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το δίκτυο καφέ κάδων στα Βριλήσσια πυκνώνει και επεκτείνεται σημαντικά.
Σήμερα, στα Βριλήσσια, ο αριθμός των καφέ κάδων δεν ξεπερνά τους 310. Από αυτούς παραπάνω από τους μισούς καφέ κάδους είναι δυσλειτουργικοί, καθώς η αποκομιδή και η πλύση τους από τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, που παραχώρησε στον Δήμο η Περιφέρεια Αττικής, ήταν μέχρι πρότινος ουσιαστικά αδύνατη. Πλέον, όχι μόνο θα αντικατασταθούν αυτοί οι ακατάλληλοι καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Βριλησσίων, αλλά το δίκτυο θα επεκταθεί με περισσότερους καφέ κάδους σε πιο πολλά σημεία της πόλης.
Επίσης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Γιάννης Πισιμίσης, δήλωσε σχετικά πως: «Πυκνώνουμε το δίκτυο καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια. Μειώνουμε τα απορρίμματα, που καταλήγουν στη χωματερή, και το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος μας για την ταφή τους. 282 νέοι καφέ κάδοι, που μας παραχώρησε η Περιφέρειας Αττικής, μπαίνουν στην πόλη μας. Μετά από χρόνια, αντικαθιστούμε άμεσα τους καφέ κάδους, εκείνους που ήταν ακατάλληλοι και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αποκομιδή, με καφέ κάδους συμβατούς με τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουμε, και που μέχρι σήμερα ήταν παροπλισμένα. Απορριμματοφόρα, τα οποία, ταυτόχρονα, με την περισυλλογή των βιοαποβλήτων απολυμαίνουν και καθαρίζουν τους καφέ κάδους. Αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας και θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια.».
Πλέον, το δίκτυο των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων θα τυγχάνει συστηματικής πλύσης και απολύμανσης στο σύνολό του διαρκώς και αμέσως μετά την αποκομιδή των υλικών.
Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του Δήμου Βριλησσίων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Με τη χρήση των νέας τεχνολογίας καφέ απορριμματοφόρων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα ρομποτικά «μπεκ» ψεκασμού νερού και απολυμαντικού υγρού υψηλής πίεσης, διασφαλίζεται η αποτελεσματική και ολοκληρωμένη καθαριότητα κάθε καφέ κάδου, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της αποκομιδής του.
Τι απορρίπτουμε στους καφέ κάδους:
-Δημητριακά, άλευρα, ψωμί, γλυκά, κέικ.
-Ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά.
-Υπολείμματα τροφών-αποφάγια (πριν την τοποθέτηση στον κάδο, αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα τροφών να στραγγίξουν).
-Υπολείμματα καφέ, φίλτρα από καφέ και τσάι (όχι πλαστικές κάψουλες καφέ).
-Κρέας και ψάρι μαγειρεμένο (όχι νωπό).
-Φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια.
-Χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες μαναβικής (όχι πλαστικοποιημένο χαρτί, όχι χρωματιστά, όχι γυαλιστερά).
-Κουκούτσια ελιάς, αυγό και τσόφλι αυγού.
-Ξηροί καρποί και περιβλήματα.
-Γαλακτοκομικά, τυρί, γιαούρτι, παχύρευστες κρέμες (όχι γάλα).
-Κλαδάκια, φύλλα, χώμα, γκαζόν, πριονίδι.
-Στάχτες από το τζάκι.
Τοποθετούμε τα οργανικά υπολείμματα στον καφέ κάδο, χύδην ή σε χάρτινες σακούλες μαναβικής. Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των υλικών του καφέ κάδου και απαγορεύεται η χρήση τους.
Επιτρέπεται η χρήση βιοδιασπώμενης σακούλας.
Στους καφέ κάδους, ΔΕΝ απορρίπτουμε:
-Γυαλί (χρησιμοποιούμε τους ειδικούς κάδους «καμπάνες»).
-Συσκευασίες πλαστικού, χαρτί, μέταλλο, χαρτόνι (μπλε κάδος).
-Κάψουλες καφέ.
-Ρούχα, υφάσματα, παπούτσια.
-Λάδια, μαργαρίνες, βούτυρο, λίπη.
-Χαρτί υγείας, πάνες κ.λπ..
-Ξύλινα αντικείμενα.
-Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ειδικός κάδος).
-Μπαταρίες (ειδικός κάδος).
-Αποτσίγαρα, γόπες τσιγάρων.
-Τροφές ζώων και περιττώματα ζώων.
-Ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, υλικά οικοδομών, μπάζα κ.λπ..
-Χοντρά κλαδιά δέντρων.
Επίσης, είναι σημαντικό να τηρούνται οι παραπάνω κανόνες για να διατηρείται η ποιότητα των βιοαποβλήτων και να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας κομποστοποίησης. Με τη χρήση του καφέ κάδου μειώνουμε τον όγκο απορριμμάτων, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Μειώνουμε τη ρύπανση του εδάφους, του υδάτινου περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας. Η παραγωγή «κομπόστ» από τα βιοαπόβλητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό, προωθώντας έτσι την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η νέα υποδομή συλλογής βιοαποβλήτων αναμένεται πως θα συμβάλλει στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον νοοτροπίας απόρριψης αποβλήτων στην πόλη των Βριλησσίων.