ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ενημερωτική εκδήλωση για τη διάγνωση της άνοιας και την αντιμετώπισή της στον Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer, διοργανώνει μία σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Για το σοβαρό θέμα της άνοιας θα μιλήσουν: η τ. Καθηγήτρια Νευρολογίας του Α.Π.Θ., Ιδρύτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νευροεπιστήμες και νευροεκφυλιστικά νοσήματα», Διευθύντρια της μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, και ο π. Καθηγητής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., Ομότιμος Καθηγητής του Δημόσιου Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρύτανης του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου «Philips» της Κύπρου, κ Δημήτριος Νατσόπουλος..
Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να γίνουν προσιτές στο κοινό οι ακόλουθες βασικές και ουσιαστικές έννοιες:
-Τι είναι η άνοια ως εκφυλιστικό νευρολογικό σύμπτωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος του ανθρώπου.
-Ποιες είναι οι αιτίες πρόκλησης της άνοιας και ποιες οι ευάλωτες ηλικίες.
-Ποια είναι τα αναμενόμενα εξελικτικά στάδια.
-Ποια τα σύγχρονα διαγνωστικά ιατρικά μέσα και ποιες οι νευροψυχολογικές τεχνικές.
-Ποια η πιθανή πρόληψη της άνοιας και η επιβράδυνσή της.
-Ποια η φαρμακευτική και μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της άνοιας.
-Ποια η ψυχολογική διαχείριση των ασθενών με άνοια και των μελών του άμεσου οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
-Ποια η εκπαίδευση ατόμων, τα οποία θα είναι δυνατόν να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο του «επαγγελματία περιθάλποντος» των ασθενών.
Επίσης, εξίσου σημαντικός με τον σκοπό και αναγκαία συνθήκη του είναι η σε εθελοντική βάση θεσμοθετημένη ίδρυση Εταιρείας για την αντιμετώπιση–διαχείριση προβλημάτων άνοιας τύπου Alzheimer από την κοινωνία της πόλης του Κιλκίς.