ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Εκδήλωση-συζήτηση για κοινές ασθένειες στο Ηράκλειο Αττικής | 7 Απριλίου | Ώρα 17:30

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ, διοργανώνει μία επίκαιρη εκδήλωση, όπου μεταξύ επιστημόνων και κοινού θα συζητηθούν θέματα με επίκεντρο τις κοινές ασθένειες.

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παραθέτει «τραπέζι συζήτησης» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών διάφορων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μιλήσουν για κοινές ασθένειες, καθώς και για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους, ενώ θα ακούσουν και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.
Παράλληλα, η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Δρ Παρασκευή Σακκά, θα παρουσιάσει το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
Στην σημαντική αυτή εκδήλωση πρόκειται να συζητηθούν:
«Συνήθη προβλήματα υγείας στο σπίτι. Πώς να τα διαχειριστώ;», με ομιλητή τον κ. Πολύδωρο Κωνσταντινίδη (MD, PhD, Ειδικός Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Παθολογικής Κλινικής του Θριάσειου Νοσοκομείου).
«Οι Επιπτώσεις του «στρες» στο Δέρμα: Πρόληψη-Αντιμετώπιση», με ομιλήτρια την κ. Έλενα-Αλίνα Β. Μπεζούσκα (MD, MSc., Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος).
«Παρηγορική και Γηριατρική φροντίδα», με ομιλήτρια την κ. Εύη Βραχνού (τ. Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου-ΠΦ Αγίου Σάββα, Μέλος της «ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.»).
«Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη», με ομιλήτρια την κ. Παναγιώτα Φέξη (MD, MRCPsych, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη EAAD-Best , ΕΠΑΨΥ).
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εργοθεραπεύτρια MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) κ. Μαίρη Καραμπέτσου.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η εφημερίδα μας είναι χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.