ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου στον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδαίων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου», με έδρα την Κύμη Ευβοίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιήσουν Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα: «Πρόληψη του Καρκίνου».

Στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, που θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93), ώρα 11 το πρωί, θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς Ιατρούς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, και ακόμη θα πραγματοποιηθούν δωρεάν «Test Pap».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ενημερωτικής Εκδήλωσης θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
-«Πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Μια ρεαλιστική επιδίωξη», με εισηγητή τον Dr Νικόλαο Μαργέτη, Ιατρό Γαστρεντερολόγο.
-«Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρκίνος», με εισηγητή τον Dr Γεώργιο Χαλιώτη, Διευθυντή-Συντονιστή του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
-«Πρόληψη του τραχήλου της μήτρας. Κυτταρολογία και εμβολιασμός», με εισηγήτρια τη Dr Γιώτα Μήκου, Ιατρό Κυτταρολόγο–Διευθύντρια του Κυττατολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου «Λαϊκό».
-«Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού», με εισηγήτρια τη Dr Αικατερίνη Καζάνη, Ιατρό Γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας.
-«Τριτογενής πρόληψη του καρκίνου», με εισηγητή τον Dr Ιωάννη Τριγώνη, Παθολόγο–Ογκολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Επιπλέον, κατά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, από ώρα 10:00 έως και ώρα 13:00, θα πραγματοποιούνται προληπτικά δωρεάν «test Pap» στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο: 2221355900, καθημερινά έως τις 15:00, για να προγραμματίσουν την εξέτασή τους.