ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδήλωση Επικοινωνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «AUTHENTICITIES» μεταξύ τουΟ.Β.Ι. και του Δήμου Κέρκυρας

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.), σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, πραγματοποιούν εναρκτήρια Εκδήλωση Επικοινωνίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: Authenticities–Authenticity Κέρκυρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, ημέρα που χρονικά συμπίπτει με την «Ημέρα της Ευρώπης». Η εκδήλωση επικοινωνίας θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Λαού, στις 7 το απόγευμα και απευθύνεται στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων του νησιού.

Μετά από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ του Ο.Β.Ι. και της Δημοτικής Αρχής του νησιού, η συνεργασία συνεχίζεται και οι κάτοικοι, καθώς και οι επισκέπτες του νησιού, συνεργαζόμενοι με τις τοπικές Αρχές, αναδεικνύουν και πιστοποιούν την Κέρκυρα ως «Αυθεντική/Authenticity».
Στην εκδήλωση, το καλωσόρισμα και η παρουσίαση του Προγράμματος Authenticities θα πραγματοποιηθεί από τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Β.Ι. κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο και στη συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου.
Επίσης, ο κ. Paolo Barbieri, Project Manager, European Cooperation Service Institutional and Cooperation Department (EUIPO), θα παρουσιάσει στοιχεία για το Πρόγραμμα Authenticities στην Ευρώπη, ενώ ο κ. Σπυρίδων Περιστέρης, Διευθυντής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα προβάλει Στατιστικά Στοιχεία Ελέγχου Αγοράς σε ό, τι αφορά στη Διανοητική Ιδιοκτησία.
Για τη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας στο Πρόγραμμα θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Αλέγρης, Πρόεδρος Συλλόγου.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το Πρόγραμμα AUTHENTICITIES αποτελεί μία συντονισμένη προσπάθεια του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – European Union Intellectual Property Office (EUIPO) σε συνεργασία με τα γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας (εφευρέσεις, designs, trademarks) των χωρών-μελών της Ε.Ε. για την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αυθεντικών προϊόντων στους ευρωπαίους πολίτες.
Ο Ο.Β.Ι. συμμετέχει στο Πρόγραμμα με 3 ελληνικές πόλεις: τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο και την Κέρκυρα.
Η σταθερή συνεργασία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού σε θέματα που αφορούν:
• Στην καταπολέμηση του παραεμπορίου.
• Στη συντεταγμένη συνεργασία, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος και η εξάπλωση προϊόντων απομίμησης και πειρατείας στο νησί.
• Στην παραγωγή, εμπορική εξωστρέφεια και αγορά μόνο των αυθεντικών ελληνικών τοπικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, ποτών, ειδών σπιτιού, κοσμημάτων, χρηστικών αντικειμένων κ.λπ..
• Στην καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων.
• Στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
• Στη στήριξη και ενθάρρυνση των Ελλήνων δημιουργών, που ζουν και εργάζονται στο νησί, να παράγουν αποκλειστικά αυθεντικά, δικά τους προϊόντα.
• Στην πάταξη της εμπορίας παραποιημένων αγαθών, που συνεπάγεται φοροδιαφυγή.
• Στη συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων, που έχουν όλοι όσοι δημιουργούν, κατασκευάζουν, εμπορεύονται μόνο ελληνικά και ποιοτικά προϊόντα.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, τα τελευταία 4 χρόνια, δίνει καθημερινό αγώνα για την πάταξη του παραεμπορίου. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, από τον Αύγουστο του 2020 έως τις 23 Μαρτίου του 2023 πραγματοποιήθηκαν 43.839 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 696.807 παραποιημένα προϊόντα. Το ύψος των προστίμων άγγιξε τα 7.093.900 ευρώ. Παράλληλα, στα e-Shops, σε 672 ελέγχους, παρατηρήθηκαν 505 παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν 502.700 τεμάχια παραποίησης.
Το ύψος των προστίμων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις άγγιξε τα 3.668.000 ευρώ, ενώ έχουν διαγραφεί πολλές ιστοσελίδες, που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας. Η ζημία που προκαλεί η απομίμηση περιλαμβάνει, επίσης:
• Απώλεια κύκλου εργασιών.
• Ζημία στη φήμη και απώλεια ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.
• Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.
• Υπόθαλψη άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της απάτης, του εγκλήματος στο Διαδίκτυο, των ναρκωτικών και της εμπορίας ανθρώπων.