ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Υγεία

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο στον Δήμο Μεταμόρφωσης (19/3)

«Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών!» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023, ώρα 10:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Κύμης και Λητούς, Λόφος Δηλαβέρη).

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, το Ενιαίο Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας»-Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου (15/2), συνδιοργανώνουν την εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο, με τίτλο: «Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών!».
Στη σημαντική αυτή εκδήλωση-ενημέρωση θα μιλήσουν: η κ. Άννα Παϊσίου, Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», και η κ. Ελένη Δανά, Παιδίατρος-Ογκολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών και Εφήβων Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ».
Επίσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών ομιλιών, αρχικά η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης και η Εφηβική Χορωδία των «Μουσικών Συνόλων» του Δήμου Μεταμόρφωσης θα τραγουδήσουν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική ενότητα με D.J., κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι θα χορέψουν για τους μικρούς αγωνιστές της ζωής, τα παιδιά με καρκίνο.
Επιπλέον προσδοκία των συνδιοργανωτών είναι να εγγραφούν όσο γίνεται περισσότεροι συνάνθρωποί μας ως Δότες Μυελού των Οστών, ώστε μπαίνοντας στη σχετική λίστα δοτών, του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», να δώσουν ελπίδα στα άτομα που νοσούν και περιμένουν τον συμβατό δότη, που θα τους οδηγήσει στην ίαση.
Επίσης, η καθημερινή πανελλαδική διαδικτυακή εφημερίδα μας, ΠΥΡΡΑ NEWS, είναι Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης.