ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου | Προγράμματα εορτασμού

Με αφορμή τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, συμβολικής ημέρας έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης και του Απελευθερωτικού Αγώνα απέναντι στον ζυγό των Τούρκων, αλλά και για τη μεγάλη χριστιανική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί σχετικές επετειακές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ακολουθούν τα εορταστικά προγράμματα του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023, κατά αλφαβητική σειρά των Δήμων:

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γιορτάζει με κάθε επισημότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τη μαθητική παρέλαση και, ακολούθως, την επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Αμαρουσίου έχει ως εξής:
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, Εκφώνηση Πανηγυρικού, Κατάθεση στεφάνων.
11:30 Έναρξη της παρέλασης.
12:30 Επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασιλίσσης Σοφίας 85), με τη συμμετοχή της «Μικτής Χορωδίας Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου σε επετειακά τραγούδια.
17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.
ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.
11:00 Συγκέντρωση στον χώρο του Μνημείου στην Πλατεία Νυμφών στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης
Επιμνημόσυνη Δέηση.
Κατάθεση στεφάνων.
12:00 Έναρξη Παρέλασης επί της Λεωφόρου Αθηνάς στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης (Παραλιακή Λεωφόρος, έναντι Εθνικής Τράπεζας).
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
11:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή, φιλόλογο του 3ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου
11:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Πηγής (απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας).
12:00 Έναρξη παρέλασης, με υπεύθυνο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 3ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου κ. Δημήτριο Φιλιππίδης.
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Στεφάνου.
10:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώου.
11:45 Έναρξη της κεντρικής παρέλασης, η οποία θα διεξαχθεί επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (ο κεντρικός δρόμος δίπλα στις γραμμές του Ο.Σ.Ε.).
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΞΗΣ
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης.
10:45 Παρέλαση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΣΙΑΣ
10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δροσιάς.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου στην πλατεία Κορολή.
Ακολουθεί παρέλαση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
9:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο.
11:00 Παρέλαση στην οδό Κίου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Κρυονερίου.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
11:15 Παρέλαση επί της Κεντρικής Πλατείας Μικράς Ασίας Κυρονερίου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ
10: 00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Άξιον Εστί».
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Σταμάτας.
Ακολουθεί η καθιερωμένη παρέλαση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας 25ης Μαρτίου.
Ακολουθεί παρέλαση.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Χατζηδάκη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
12:00 Έναρξη της παρέλασης.
Τελετάρχης ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών–Δόμησης, κ. Κώστας Σεφτελής.
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

10:15 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.
11.00 Πραγματοποίηση παρέλασης επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.
ΙΛΙΟΥ

10:30 Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου.
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, Πανηγυρικός της ημέρας, Κατάθεση στεφάνων.
11:15 Παρέλαση.
12:15 Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος»
ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με κάθε επισημότητα και τις δέουσες τιμές θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε όλη την επικράτεια του Δήμου Λαγκαδά οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων.
12:15 Πραγματοποίηση παρέλασης επί της οδού Λουτρών.
Ανάλογες εκδηλώσεις και παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά.
ΚΡΩΠΙΑΣ
Ο διπλός εορτασμός της ημέρας της εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων με τη 202η επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τιμηθεί με τη Θεία Λειτουργία, τη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων, τη μαθητική παρέλαση και την παρέλαση τοπικών και εθνοτοπικών συλλόγων. Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου κ. Αλέξιος Παπαδόπουλος.
Επίσης, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους νεκρούς των Τεμπών και της απόδοσης ιδιαίτερης τιμής στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821, αποφασίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή, με τη συμφωνία του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Κιούση και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου (11η Συνεδρίαση, 21.03.2023), να μην στηθεί εξέδρα επισήμων και να μην ακολουθήσει η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ύστερα από προτάσεις που διατύπωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Σπυρίδων Κόλλιας και Νικόλαος Γιαννάκος.
Ως τελετάρχης/παρουσιάστρια των εκδηλώσεων της επετείου ορίστηκε η κ. Χριστίνα Παπαχρήστου, συνεπικουρούμενη από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
07:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
08:30 Θούρια και εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική.
09:45 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων.
10:45 Παρέλαση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΥΡΙΟΥ
7:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ιερών Ναών.
10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό, στην Πλατεία Ηρώων.
11:30 Παρέλαση, με οριζόμενη ως τελετάρχη την κ. Μαρία Μώρογλου.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

9:45 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου.
Τελετή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.
Παρέλαση.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
10:30 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
11:20 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
11:45 Παρέλαση στην Πλατεία Κέννεντυ.
19:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Νέας Φιλαδέλφειας.
10:45 Έπαρση Σημαίας, Επιμνημόσυνη Δέηση, Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρο, Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση σιγής ενός λεπτού εις μνήμην των ηρωικώς πεσόντων, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως Νέας Φιλαδέλφειας.
11:30 Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Πατριάρχου).
11:45 Έναρξη παρέλασης, επί της Λ. Δεκελείας (με αφετηρία τη συμβολή των οδών Δεκελείας και Ελ. Βενιζέλου, και τέρμα στη συμβολή των οδών Δεκελείας 97 και Επταλόφου).
Ως Τελετάρχης για τη διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων ορίστηκε ο υπάλληλος του Δήμου κ. Δημήτριος Ζέτος και ως Τελετάρχης για τη διαδικασία της παρέλασης ορίστηκε ο υπάλληλος του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Μπέτζελος.
17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Φιλαδέλφεια.
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
10:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στην Πλατεία 17ης Αυγούστου 1944.
10:45 Παρέλαση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.
11:00 Παρέλαση.
11:30 Δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά Τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην Κεντρική Πλατεία Ρέντη.
Επίσης, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Νίκαιας-Ρέντη και το Μνημείο «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» θα παραμείνουν ανοιχτά για τις επισκέψεις του κοινού από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
ΠΑΡΓΑΣ
Δημοτική ενότητα Φαναρίου
10:30 Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Πάργας.
Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι, από τον Εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Γρηγόριο Τσάνη, ενώ στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν εκπαιδευτικοί, που θα οριστούν από τους Διευθυντές των Σχολείων.
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Κοινή παρέλαση στην οδό Αχέροντος.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παρουσιαστούν από τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους παραδοσιακοί χοροί, στην κεντρική πλατεία της έδρας του Δήμου στο Καναλλάκι.
Ως Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίστηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Φώτιος Δήμας.
Επίσης, παρέλαση μαθητών θα γίνει και στην Τοπική Κοινότητα Μεσοπόταμου.
Δημοτική Ενότητα Πάργας
10:30 Τέλεση δοξολογίας για την επέτειο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή του Δέσκειου Λυκείου Σχολείου Πάργας, κ. Πέτρο-Αθανάσιο Δέσκα. Ύστερα, στο Ηρώο που βρίσκεται στην πλατεία «Κανάρη», θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα κατατεθούν στεφάνια και θα ακολουθήσει παρέλαση στη οδό «Ανεξαρτησίας».
Ως Τελετάρχης της εκδήλωσης στην Πάργα, ορίστηκε ο γυμναστής του Δέσκειου Λυκείου Σχολείου Πάργας, κ. Γεώργιος Πάντας.
ΣΚΟΠΕΛΟΥ

8:00 Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.
Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενός λεπτού σιγή προς τιμή των ένδοξων νεκρών, ο πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των Σχολείων, Επιστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Παρέλαση μαθητών και μαθητριών.
ΣΚΥΔΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΥΔΡΑΣ
10:15 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.
10:30 Τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σκύδρας κ. Βασίλειος Βλάχος.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της Σκύδρας.
12:00 Παρέλαση στη Σκύδρα.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΗΣ

10:15 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στην Κοινότητα Καλής
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της Κοινότητας Καλής μετά από το τέλος της δοξολογίας.
Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Καλής κ. Αγγελική Αργυριάδου.
Σε όλες τις Κοινότητες θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις.
ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ
10:15 Επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στους Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Δημητρίου.
10:45 Τρισάγιο στα Ηρώα (Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Ψυχικού) και κατάθεση στεφάνων.
12:00 Παρέλαση στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Φιλοθέη.
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
10:00 Δοξολογία.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία Δημάρχου, κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου.
11:00 Παρέλαση.
12:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

ΧΑΝΙΩΝ
08:30 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
10:45 Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
11:40 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.
12:00 Παρέλαση.
17:30 Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Δημοτικές Ενότητες: Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Βαμβακοπούλου, Ακρωτηρίου, Κουνουπιδιανών, Στερνών, Μουζουρά, Χωρδακίου, Νέας Κυδωνίας, Αγίας Μαρίνας, Γαλατά, Κεραμειών και Κοντόπουλων.
ΩΡΩΠΟΥ
10:15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Άγιος Γεώργιος) Νέα Παλάτια.
10:30 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού και Νέων Παλατίων κ. Θεοδώρα Παρτίδου.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, Χαιρετισμός Δημάρχου, Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική της Κ.Ε.Δ.Ω., στο μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Ηρώων, Νέα Παλάτια).
12:00 Έναρξη παρέλασης στην παραλιακή οδό Προποντίδος-Γ. Δροσίνη.
Τελετάρχης ο κ. Παναγιώτη Κιούση.