ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Εικαστικά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε η 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι

Την 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής-Αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης», παρουσία μελών της Διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου, κεραμιστών και φίλων της κεραμικής Τέχνης.

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού αυτού γεγονότος, το οποίο χαρακτήρισε ως: «Μία μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες Κεραμίστες» και ως: «Θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία, την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοσή της. Ο χαρακτηρισμός του Αμαρουσίου ως Κεραμούπολη, αποτελεί σπουδαία κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να τιμούμε και να προάγουμε.» και ακόμη έκανε ειδική αναφορά στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, προαναγγέλλοντας θετικά αποτελέσματα στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, πως το δίκαιο αίτημά μας, το «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» να παραχωρηθεί ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα και να περιέλθει η διαχείρισή του στον Δήμο Αμαρουσίου, βρίσκει θετική αποδοχή. Η προ ημερών συνάντησή μου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη γι’ αυτό το θέμα φέρνει θετικά αποτελέσματα. Προχωρούμε σε εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου αυτός ο χώρος να περιέλθει στη διαχειριστική χρήση του Δήμου βάσει συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας και ο Δήμος να μπορέσει να υλοποιήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης και μετασχηματισμού του Κέντρου αυτού σε έναν Διεθνή Πολυχώρο Κεραμικής, όπως αξίζει στην ιστορία του Κέντρου και της πόλης μας.».

Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου επισήμανε πως: «Αυτή η θετική εξέλιξη πιστεύουμε πως θα είναι ο σημαντικότερος σταθμός στην ιστορία της θεσμικής σχέσης του Δήμου και με την Κεραμική Τέχνη και την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών. Και θα μας επιτρέψει να χαράξουμε μία τελείως καινούργια πορεία σε νέες βάσεις, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, δημιουργώντας έναν πολιτιστικό χώρο, ικανό να προσφέρει σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες στους χιλιάδες φίλους της Κεραμικής Τέχνης, εντός και εκτός Ελλάδας.», ενώ αναφερόμενος στα πεπραγμένα στον τομέα του Πολιτισμού, έκανε λόγο στα βασικά σημεία, που όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αποτελούν δείγμα γραφής της τετραετούς θητείας μας, αλλά και εγγύηση για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στο μέλλον, έχοντας, παράλληλα, εξασφαλίσει μία βασική συνθήκη για να μπορέσει ο Δήμος να αναπτυχθεί, που είναι η εξυγίανση των οικονομικών του.».
Ακόμη, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Από την πρώτη στιγμή της αυτοδιοικητικής μας πορείας, το 2019, εξελίξαμε όσα παραλάβαμε, δημιουργώντας νέα πεδία πολιτιστικής δράσης, με σύγχρονες υποδομές και καινοτόμες υπηρεσίες, καθώς θεωρούμε τον Πολιτισμό ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης μίας τοπικής κοινωνίας.
Παραδώσαμε έναν χώρο στολίδι στους Μαρουσιώτες, τον Πολυχώρο «Άρτεμις», ενώ εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και μετατρέπουμε σ’ ένα κτήριο κόσμημα τη Βίλα Λουμίδη, ένα ακόμη πολιτιστικό σημείο αναφοράς για το κέντρο της πόλης. Μαζί με όλα όσα αναβαθμίσαμε, το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών, με περιηγήσεις γνώσης και αναψυχής σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, συνέβαλε σημαντικά στην εξωστρέφεια του Αμαρουσίου και έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Κεραμικής για δύο συνεχόμενες χρονιές είχε μεγάλη επιτυχία, τον οποίο και θα εξελίξουμε.» και ολοκλήρωσε τονίζοντας πως: «Περισσότεροι από 140.000 συμπολίτες μας συμμετείχαν στο σύνολο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας. Αυτό το νούμερο μαρτυρά τη δίψα του κόσμου για Πολιτισμό, αλλά και τη Μητροπολιτικότητα του Αμαρουσίου.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α.), κ. Νίκος Βαλλάτος, στον χαιρετισμό του μετά το θερμό καλωσόρισμα σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Κάθε νέα Πανελλήνια Έκθεση δίνει μια καινούρια δύναμη στον θεσμό και τιμάει τους χιλιάδες κεραμιστές, που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Η σημερινή, 61η Πανελλήνια, είναι μια έκθεση με έμπνευση, αισθητική και τεχνική, με τους κεραμίστες μας πρωταγωνιστές. Είναι εκείνοι που κρατάνε τον θεσμό ζωντανό. Ωστόσο, για να διατηρηθεί αυτός ο ιστορικός θεσμός όλα αυτά τα χρόνια, εργάζονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Η καλή συνεργασία με τον Δήμο, την Ένωση Κεραμιστών και του Συνεταιρισμού, που φιλοξενεί την έκθεση, διατήρησε αυτό το πολιτιστικό γεγονός όλα αυτά τα χρόνια. Ο χώρος της κεραμικής είναι μια ζωντανή ιστορία για το Μαρούσι και για τη χώρα μας, και έχει ιστορία, παρόν και μέλλον. Και πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου θα είναι ο Δήμαρχος, που, μαζί και με την Ένωση Κεραμιστών, θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη λύση για τη διαφύλαξη της ιστορίας του Αμαρουσίου.».

Επίσης, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ρένα Χαλιώτη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Η πλούσια και μακραίωνη παράδοση της Αγγειοπλαστικής Τέχνης στο Μαρούσι, το ανέδειξε στο μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής σε πανελλήνιο επίπεδο, και μέχρι σήμερα αποτελεί τον κυριότερο σταθμό για την ιστορία της νεότερης ελληνικής Κεραμικής Τέχνης. Σήμερα, στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης εξακολουθούν να λειτουργούν εργαστήρια που κατασκευάζουν αγγεία, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που μεταβιβάζουν την Τέχνη της Κεραμικής και την αγάπη γι’ αυτήν στις νεότερες γενιές, και στους εν δυνάμει νέους εκπροσώπους της Τέχνης, που θα αναδείξει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης. Το ετήσιο ραντεβού μας με τους δημιουργούς και τα έργα τους, στον γνώριμο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, είναι και φέτος γεγονός. Καλή επιτυχία στην 61η διοργάνωση.».

Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων: η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Νικόλαος Πέππας και η Αντιπρόεδρος κ. Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας κ. Ελένη Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Παναγιώτης Σαγρής, Κωνσταντίνος Βλάχος και Μαίρη Διακολιού, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων στους διακριθέντες κεραμίστες του 61ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής 2023 απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία και οι έπαινοι:
1oΒραβείο: ΠΑΤΣΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΟΙ ΛΟΞΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
2oΒραβείο: ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΓΚΥ – ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ
3o Βραβείο: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΩ – ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ.
ΕΠΑΙΝΟΙ ΑΒ
ΑΛΕΞΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΜΑΡΙΝΑ – ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
ΚΑΡΑΚΩΝΤΗ ΒΑΣΩ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
ΜΑΛΙΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΑΠΟΥΣΙΑ
ΜΗΛΙΟΥ ΒΙΒΗ – ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΕΛΛΑ – ΜΕ ΛΕΝΕ ΗΒΗ
ΠΛΕΣΣΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο.