ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Εικαστικά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια της 61ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Μαρούσι | Κυριακή 19/11, ώρα 8 μ.μ.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, στις 8 η ώρα, στον Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης», Λεωφόρος Κηφισίας 207, Μαρούσι), ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου και μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Κεραμικής, εκτίθενται όλα τα διακριθέντα έργα του ετήσιου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής.
Την έκθεση θα εγκαινιάσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών κ. Νικόλαος Βαλλάτος.
Μάλιστα, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σημειώνει πως: «Η 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής, φιλοξενείται όπως κάθε χρόνο στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής», στο Μαρούσι. Ένα Πανελλαδικό Κέντρο κεραμικής δημιουργίας, Πανελλαδικό Σύμβολο της κεραμικής τέχνης. Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός είναι μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες κεραμίστες και αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την πολιτιστική της ταυτότητα και παράδοση. Ο χαρακτηρισμός του Αμαρουσίου ως Κεραμούπολη, συνιστά μια σπουδαία κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να τιμούμε και να προάγουμε. Σταθερή βούλησή μας είναι η ανάπτυξη της Κεραμικής Τέχνης, με τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα της προσδώσουν μία νέα δυναμική εξωστρέφειας. Το δίκαιο αίτημά μας, το «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» να παραχωρηθεί ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα και να περιέλθει η διαχείρισή του στον Δήμο Αμαρουσίου, βρίσκει θετική αποδοχή, ώστε να αποτελέσει πυλώνα πολιτιστικής ανάπτυξης και διατήρησης της Κεραμικής Τέχνης ζωντανής. Σημαντική, επίσης, είναι η πρωτοβουλία μας για την προώθηση της Κεραμικής Τέχνης στη νέα γενιά, με τη διοργάνωση Διαγωνισμών Κεραμικής για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, ενσωματώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της κεραμικής δημιουργίας στην ατζέντα των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων. Σας προσκαλούμε όλους να συναντηθούμε και να θαυμάσουμε μαζί τα αξιόλογα έργα σπουδαίων κεραμιστών στην 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.».
Πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι, φυσικά, οι κεραμίστες-καλλιτέχνες, οπότε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα τιμηθούν οι 3 νικητές, κ.κ. Βαγγέλης Πατσέας, Μάγκυ Ιωάννου και Μάρω Κανελλοπούλου, και θα δοθούν και οι 6 έπαινοι στις κ.κ. Αθανασία-Μαρίνα Αλεξάκη, Βάσω Καρακώντη, Κωνσταντίνα Μαλιαρού, Βιβή Μήλιου, Στέλα Παλαιολόγου και Μαρίνα Πλέσσα.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της 61ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής θα πραγματοποιηθεί και το 10ο FORUM Ελληνικής Κεραμικής τα Σαββατοκύριακα, που για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι αφιερωμένο στην Παιδεία της Κεραμικής.
Επιπλέον, τιμώνται και φέτος Σχολές-Εργαστήρια Κεραμικής: Το Εργαστήριο της κ. Θεοδώρας Χωραφά στην Αίγινα, το Εργαστήριο του κ. Γιώργου Βαβάτση στη Θεσσαλονίκη και η Σχολή τού Κέντρου Μελέτης Νεότερης Κεραμικής με τον κ. Νίκο Λιάρο στην Αθήνα.